Ľubomír Hudačko Rôzne

Socha prešovského koňa Morgana sa do mesta vrátila: Má však chybičku krásy...

Exprimátor Pavel Hagyari pred časom zverejnil na facebooku otázku, či majú občania záujem o návrat sochy prešovského Morgana do mesta. Odozva bola viac ako kladná, o čom sme na našom webe informovali. Po dohode s mestom sa tak kôň do centra vrátil. Lenže má chybičku krásy.

Ilustračný obrázok k článku Socha prešovského koňa Morgana sa do mesta vrátila: Má však chybičku krásy...
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

V centre mesta sa kôň nachádzal už vlani, po voľbách ho však exprimátor Pavel Hagyari nechal odviezť. Vynárala sa tak otázka, či by sa mohol do Prešova opäť vrátiť a záujem oň bol veľký.

Hagyari uviedol na svojom facebooku otázku, ktorú páčikmi ľudia v hojnom počte podporili a už bola len jediná otázka, kde Morgana umiestnia. Voľba padla pred park na Hlavnej ulici, o nasvietenie sa v prvý deň postaral samotný exprimátor. No tu je práve kameň úrazu. Kôň má totiž chybičku krásy. V ostatných dňoch ho totiž v tme nie je dobre vidieť. Nie je totiž osvetlený. Boli sme zvedaví, prečo je tomu tak a či sa situácia zmení.

„Mesto sa má postarať o osvetlenie diela a jeho ochranu. Čo viac k tomu dodať. Len vyjadriť ľútosť, že sa tak nestalo. Pri inštalácii diela som ukázal, že tzv. hra farieb je zaujímavá aj z hľadiska reklamy pre mesto aj radosti pri fotení pre občanov mesta,“ hodnotí situáciu exprimátor Pavel Hagyari.

A čo na to radnica? Odpoveď občanov poteší, osvetlenie sa totiž pripravuje. „Mesto sa na základe zmluvy o výpožičke zaviazalo zabezpečiť osvetlenie sochy koňa. Zabezpečuje to prostredníctvom zmluvnej spoločnosti, ktorá v týchto dňoch finalizuje s inštaláciou jeho osvetlenia. So spustením druhej fázy vianočnej výzdoby bude nasvietená aj táto socha koňa,“ uviedli nám svoje stanovisko z radnice. Prešovčania sa teda môžu tešiť, že PreMo, ako sa familiárne kôň volá, bude opäť osvetlený.

Môže vás zaujímať:

Už len vybrať lokalitu, kde by mohol sídliť: Kôň PreMo dostal pre návrat do Prešova zelenú!

Vráti sa do Prešova kôň PreMo? Prečítajte si, s čím prišiel exprimátor Hagyari na svojom facebooku

Slovenský unikát, ktorý nájdeme jedine v Prešove: Velodrómu svitá na lepšie časy!

PreMo sa vrátil do Prešova: Je tu ale aj jedna chybička krásy
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM