Ľubomír Hudačko Rôzne

Rozbor vody na Delni potešil: Mesto už má výsledky vzoriek, sú vyhovujúce!

Prešovská radnica má výsledky vzoriek vody na Delni a tá vyhovuje normám. Konečné slovo o kúpaní však dajú až regionálni hygienici.

Ilustračný obrázok k článku Rozbor vody na Delni potešil: Mesto už má výsledky vzoriek, sú vyhovujúce!
Zdroj: Mesto Prešov

Voda na Delni je podľa výsledkov analýzy kontrolných vzoriek, ktoré už má mesto Prešov k dispozícii, čistá. Po optimistických výsledkoch rozborov vody v prírodnej vodnej nádrži, ktoré zistil profesor Bohuslav Maršálek hneď po spustení technológie na jej úpravu, má mesto Prešov k dispozícii aj výsledky z nezávislého laboratória.

Prečítajte si tiež: Veľký pozor na divoké počasie: Okres Prešov musí počítať s krupobitím!

„Tie potvrdzujú, že kontrolované parametre sú hlboko pod normou a vyhovujú požiadavkám Vyhlášky Ministerstva zdravotníctva SR č. 308/2012 Z.z. z 1.októbra 2012 o požiadavkách na kvalitu vody, kontrolu kvality vody a o požiadavkách na prevádzku, vybavenie prevádzkových plôch, priestorov a zariadení na prírodnom kúpalisku,“ uviedol tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták. Ako ďalej pokračoval, konečné slovo o vhodnosti vody na kúpanie dajú až pracovníci Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Prešove.

Prečítajte si tiež: Zážitok, aký sme tu ešte nemali: Využijete lákavé vodné atrakcie na Delni? VIDEO

„Tí však vzorky vody budú odoberať po úplnom naplnení nádrže Delňa, čo sa očakáva v priebehu najbližších dvoch, troch dní. Doterajšie rozbory vody dávajú predpoklad, že tohtoročné leto na Delni by po dlhej dobe mohlo byť aj o bezpečnom kúpaní v zdravotne bezchybnej vode,“ doplnil Grejták. Delňa okrem toho ponúka atrakcie, ktorými do svojho areálu láka návštevníkov. V areáli je k dispozícii okrem športovísk aj občerstvenie, zmrzlina, ale vychutnať sa dá aj jazda na vodnom bicykli a na motorovom člne.

foto: ilustračné

Vodné atrakcie na Delni: Prešovčania môžu vyskúšať novinku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM