Ľubomír Hudačko Rôzne

Zážitok, aký sme tu ešte nemali: Využijete lákavé vodné atrakcie na Delni? VIDEO

Taká príležitosť sa v Prešove len tak nenaskytne. Na kúpalisku Delňa môžeme po novom využiť lákavé atrakcie. O čo vlastne ide?

Ilustračný obrázok k článku Zážitok, aký sme tu ešte nemali: Využijete lákavé vodné atrakcie na Delni? VIDEO
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Rekreačný areál Delňa odštartoval svoju letnú sezónu. Oficiálne slávnostné bolo na programe vo štvrtok popoludní a pripravené k tomu bolo nejedno lákadlo.

Nové vodné atrakcie

Veď pre návštevníkov boli prvýkrát pripravené aj nové vodné atrakcie. „V dňoch 7. a 8. júla pripravilo mesto Prešov pre návštevníkov v spolupráci so správcom areálu možnosť vyskúšať si atraktívne vodné športy pod dohľadom skúsených inštruktorov z Prahy, súčasťou ktorých je aj krátka úvodná inštruktáž. Vodné atrakcie ako flyboard, hoverboard a jetpack otestujú rovnováhu odvážlivcov a umožnia lietanie nad vodnou hladinou. K dispozícii budú po obidva dni približne od 10:00 do 21:00 aj v prípade oblačného počasia. Vstupné za ne je 1 euro,“ informovala nás hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Prečítajte si tiež: Vstupné na Delňu oproti minulému roku zmenili: Koľko po novom zacvakáme?

Lietanie balónom

Okrem toho návštevníci majú možnosť využiť tri športové ihriská na volejbal a plážový futbal, detské ihriská, moderné fitness ihrisko, zajazdiť si na vodných bicykloch, či venovať sa relaxačnej cyklistike. Celé leto sú naplánované aj rôzne animačné programy pre deti. Areál je vybavený stánkami s občerstvením, pričom v ponuke sú nápoje a jedlá rýchleho občerstvenia. Samozrejmosťou sú sprchy a sociálne zariadenia. Delňa disponuje veľkým parkoviskom. Okolie vodnej plochy taktiež prešlo úpravami, bezpečnostnými opravami a čistením. Udržiavanie čistoty je zabezpečené mestom Prešov.

Prečítajte si tiež: Pri prešovskej radnici čaká každý deň: Poznáme podrobnosti o špeciálnej novinke!

„A v prípade priaznivých poveternostných podmienok bude možné si vo štvrtok 7.7. aj zalietať v kotvenom balóne približne po 18:00. Lietanie balónom bude možné vyskúšať či zopakovať si už pondelok a utorok, 11. a 12. júla približne po 18:00, v závislosti od počasia,“ dodala Kmetóny Gazdová.

foto: ilustračné

Vodné atrakcie na Delni: Prešovčania môžu vyskúšať novinku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM