Ľubomír Hudačko Správy

Rekonštrukcia futbalového štadióna v Prešove? Termín, kedy má byť dokončená je už známy!

Nový šat futbalového štadióna v Prešove je o ďalší krok bližšie. V piatok došlo k podpisu zmluvy o budúcej zmluve medzi mestom Prešov a PSK a to symbolicky v deň, keď hrá prešovské mužstvo rozhodujúci zápas o postup do Fortuna ligy. Už je známy aj termín, kedy má byť rekonštrukcia ukončená.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia futbalového štadióna v Prešove? Termín, kedy má byť dokončená je už známy!
Zdroj: Mesto Prešov

Mesto a župa v piatok podpisom deklarovali uzatvorenie Zmluvy o spolupráci pri realizácii rekonštrukcie, modernizácie a výstavby futbalového štadióna v Prešove najneskôr v auguste.

Primátorka: Malými krokmi vpred

„Malými krokmi sa posúvame vpred k nášmu cieľu a pevne verím, že zakrátko založíme novú obchodnú spoločnosť a podpíšeme už zmluvu o spolupráci,“ povedala primátorka Andrea Turčanová, ktorá ocenila spoluprácu na tomto spoločnom cieli s PSK. Výstavba nového futbalového štadióna tak bude združenou investíciou mesta a župy za finančnej podpory Slovenského futbalového zväzu.

Predpokladom realizácie je súčasne odkúpenie pozemkov zo strany mesta od 1. FC Tatran, a.s. do konca júla. Predseda PSK Peter Chudík v piatok zdôraznil históriu prešovského futbalu vrátane najstaršieho futbalového klubu na Slovensku. „Som presvedčený, že sme boli povinní vstúpiť spoločne do tohto projektu,“ povedal župan a podľa jeho slov všetky tieto kroky sú istou formou splatenia dlhu vo väzbe na túto prešovskú futbalovú tradíciu.

Do júna 2018

Futbalovú tematiku symbolizovalo aj to, že podpis zmluvy sa uskutočnil v deň, kedy prešovskí futbalisti budú v rozhodujúcom zápase bojovať o postup do prvej ligy. Na najbližšom zasadnutí parlamentov budú mestskí, a následne, aj krajskí poslanci rozhodovať o založení novej spoločnosti. Mesto sa zaviazalo spolufinancovať tento zámer vo výške 1 085 000 eur, rovnakú finančnú spoluúčasť deklaroval Prešovský samosprávny kraj a Slovenský futbalový zväz sa bude podieľať sumou 2 400 000 eur. Rekonštrukcia nového štadióna by mala byť ukončená do júna 2018.

Môže vás zaujímať:

Futbalový KOMENTÁR: Tatran má veľkú šancu vyhrať ligu. Prebieha dráma, aká nemá obdobu

V Prešove nastal zaujímavý vývoj ohľadne letných terás: Mesto zaznamenalo citeľný nárast

Prešovský exposlanec sa už na to nemohol pozerať: Primátorke dal na stôl 10 eur a naštartoval potrebnú zmenu

foto: mesto Prešov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM