Ľubomír Hudačko Rôzne

Rarita, aká sa len tak nevidí: Toľkoto zastávok má Šidlovčan František pri dome!

Šidlovčan František s rodinou sa môže pochváliť zaujímavou raritou. Autobusy prešovskej MHD im zastavujú pri dome a to až na toľkýchto zastávkach!

Ilustračný obrázok k článku Rarita, aká sa len tak nevidí: Toľkoto zastávok má Šidlovčan František pri dome!
1
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

František Oľha zo Šidlovca býva v dome, pri ktorom sa dajú nájsť až tri zastávky prešovskej MHD. Dve slúžia pre autobusy linky číslo 22 a jedna pre cestujúcich, ktorí využívajú spoj číslo 12.

„Na jednom rohu mám dve zastávky a cez cestu ďalšiu. Bývam teda pri troch zastávkach,“ hovorí so smiechom František Oľha. To, že má takpovediac pod nosom až toľko zastávok, mu ale vôbec neprekáža, no má to podľa jeho slov aj svoje nevýhody. „Pri dome mám takmer sto metrov dlhý plot a v zime musím odpratať sneh, aby sa ľudia pohodlne dostali k autobusom,“ prezrádza nám.

To, že „mapky“ zastavujú rovno pri jeho dome, teší aj jeho tri deti. Dve dcéry a syna.

„Autobus nikdy nezmeškajú, majú len jeden problém a to, že každý deň, keď idú do školy, premýšľajú, na ktorý spoj majú nasadnúť. Je im to v podstate jedno, lebo všetky tri autobusy ich dovezú do školy na Sídlisku III,“ povedal František.

A pýtate sa, či niekedy pán František zmeškal autobus? Veru, podarilo sa mu to. „Stalo sa mi to len raz, keď som ešte ako slobodný chlapec chodieval za mojou manželkou. Keďže popod celý pozemok vedú vodovodné potrubia, raz večer som si nevšimol šachtu a spadol do nej,“ spomenul si na príhodu, ktorú kedysi zažil.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Mnohí cestujúci mu môžu len závidieť: Aha, koľko zastávok má František pri dome
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM