Ľubomír Hudačko Rôzne

Prisťahovalci do nášho mesta otvorene: 5 dôvodov, prečo sme sa rozhodli prísť bývať do Prešova

Ľudia sa už od pradávna premiestňujú z jedného miesta na druhé. V minulosti sa národ sťahoval najmä za prácou, dnes je situácia trochu odlišná. A dôvody migrácie tak môžu byť všakovaké. Prečo ľudia zmenili svoje bydlisko a prisťahovali sa do Prešova? Zisťovali sme to priamo od nich.

Ilustračný obrázok k článku Prisťahovalci do nášho mesta otvorene: 5 dôvodov, prečo sme sa rozhodli prísť bývať do Prešova
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Rodina

Život bez svojej rodiny si nevieme predstaviť. Aj preto je to jeden z faktorov, ktorý ťahá ľudí do Prešova. „Je množstvo ľudí, ktorí sa dokážu odosobniť a pôsobia mimo svojho rodného mesta aj niekoľko rokov, alebo dokonca v zahraničí. V mojom prípade to ale neplatí. Mám v Prešove najpočetnejšiu rodinu a preto som sa sem jednoducho musel nasťahovať a urobil som dobre,“ vysvetľuje Tomáš.

Priateľskí ľudia

Monika nevie, čím to je, ale v Prešove je podľa nej množstvo priateľských ľudí. „Hoci len na koncerte si natáčate vystúpenie kapely, tak sa vám tu ľudia uhnú zo záberu, počkajú a sú tolerantní. A stáva sa mi to zakaždým iba tu. Inde mi už aj vynadali zozadu, že cezo mňa nevidia. Už len to je dôkaz, že ľudia majú ešte v sebe kúsok ľudskosti. A keď som tu bola nováčikom, okoloidúci mi vždy pomohli a poradili. Nikdy som tu ešte s nikým nemala negatívnu skúsenosť a stretávam len milých a priateľských ľudí,“ uviedla Monika.

Pôvabné ženy

Miroslav si doposiaľ nenašiel priateľku a preto vyskúša šťastie v Prešove. „Áno, rozhodol som sa skúsiť šťastie hľadať ženu na východe, konkrétne v Prešove. Je totiž všeobecne známe, že odtiaľ sú tie najpôvabnejšie dámy. Verím, že budem mať šťastie. A teraz trochu vážnejšie, pravdou je tiež to, že som do tohto mesta prišiel aj kvôli práci vo výrobnom závode,“ priblížil dôvody pôsobenia v metropole Šariša.

Príroda

Aj keď to tak možno na prvý pohľad nevyzerá, aj Prešov a jeho okolie majú bohaté možnosti na to, ako stráviť čas v prírode. „Mne ruch mesta nevadí, ale prechádzky do lesa a možnosť vypnúť sa predsa len hodia ako balzam na dušu. V okolí je Borkút či Sigord a rozhodne má zmysel ostať tu a nasávať energiu. Šariš je celkovo príjemné prostredia od prírody až po námestie v centre mesta,“ vysvetlil Marek.

Atmosféra

Každé mesto má svoje čaro a svoju atmosféru, no Prešov je v tomto pre Katarínu výnimočný. „Pôsobila som už v iných mestách, ale vždy ma to ťahalo do Prešova. Človek to nevie vysvetliť, ale jednoducho je tu niečo, čo ľudí zavolá naspäť a ani nevie ako. Aj nejeden tunajší hudobník ostal doma a neodsťahoval sa do Bratislavy. Je to jednoducho tá špeciálna atmosféra, ktorá nás tu drží aj pri nízkom zárobku. A to je už čo povedať,“ hovorí veľavravne.

Môže vás zaujímať:

Tínedžeri v Prešove išli s farbou von: Päť miest, kam voláme dievčatá na prvé rande

Top slávy sa im nedostalo, rozhodne však stoja za pozornosť: 5 zaujímavostí v okolí Prešova, ktoré by bol hriech nezažiť

Ako oslovíte dievku z Lesíčka či chlapa z Drienovskej Novej Vsi? Pomenovania obyvateľov našich dedín ako hotový jazykolam!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM