Ľubomír Hudačko Rôzne

Primátorka Turčanová musela počas prešovského zastupiteľstva náhle odísť: Aký na to mala dôvod?

Rokovanie prešovskýh poslancov sa narušilo prestávkami hneď niekoľkokrát. Niet sa však čo čudovať, zástupcovia ľudu boli na Mestskom zastupiteľstve do večerných hodín. Celý čas tam ale nebola prítomná primátorka Andrea Turčanová, ktorá v čase obedu musela náhle odísť. Aký na to mala dôvod?

Ilustračný obrázok k článku Primátorka Turčanová musela počas prešovského zastupiteľstva náhle odísť: Aký na to mala dôvod?
Zdroj: Dnes24.sk

Opustila rokovanie a tak ju na čas musel zastúpiť viceprimátor Štefan Kužma. Reč je o odchode primátorky Turčanovej z Mestského zastupiteľstva počas pondelkového zasadnutia.

Hlava mesta sa musela porúčať pre pracovné povinnosti. „Po obedňajšej prestávke odchádzam na rokovanie so štátnym tajomníkom Ministerstva dopravy Viktorom Stromčekom, predsedom PSK Petrom Chudíkom a generálnym riaditeľom SSC Romanom Žemberom. Zastúpi ma viceprimátor Štefan Kužma,“ uviedla a práve jej zástupca následne nasadil ospravedlňovací tón. „Poprosím o zhovievavosť, pretože nemám takúto prax ako pani primátorka s vedením zastupiteľstva. Sem-tam sa môže objaviť brpt, za ktorý sa vopred ospravedlňujem. A poprosím o korektné jednanie ďalších programov,“ uviedol viceprimátor Kužma.

Medzitým na tlačovej konferencii k téme nedokončeného obchvatu pri ZVL primátorka neskrývala nadšenie. "Teším sa, že termín december 2016 je reálny a pevne verím, že Prešovčania i vodiči prechádzajúci cez Prešov si vydýchnu,“ povedala a dodala, že po ukončení stavby sa významne spriechodní doprava, keďže po otvorení ďalších diaľničných úsekov sú miestne komunikácie nadmerne zaťažované a neúmerne upchávané. Neskôr sa prvá žena na čele mesta do rokovacieho pléna vrátila a zastupiteľstvo viedla až do konca.

Môže vás zaujímať:

Primátorka ukázala najnetradičnejší darček od návštevy: Nechýbala ani zásielka s bielym práškom!

Poslanci začali rokovanie spomienkou na zosnulého Prešovčana: Takto si uctili výnimočného človeka

Maratón rokovania si pýta dávky kofeínu: Koľko káv prešovskí poslanci vypijú na zastupiteľstve?

foto: ilustračné/mesto Prešov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM