Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovská Delňa napriek všetkému láka návštevníkov: Ako to vyzerá počas dňa? FOTO

Delňa si Prešovčanov získava napriek rôznym debatám o kvalite vody. Kúpalisko navštevuje kvantum ľudí a neváhajú sa aj kúpať. Ako to vyzerá počas dňa?

Ilustračný obrázok k článku Prešovská Delňa napriek všetkému láka návštevníkov: Ako to vyzerá počas dňa? FOTO
Zdroj: TASR

Počasie tento rok nadšencom letných radovánok praje vo veľkom. Na legendárnu Delňu ľudia chodia osviežiť, ale aj opáliť.

Ľudia si užívajú aj vodu

Voda je síce podľa výsledkov vzoriek čistá, ale oficiálne stanovisko hygienikov o vhodnosti kúpania ešte nepadlo. Návštevníci napriek tomu v hojnom počte neváhajú skočiť do vody a zaplávať si. „Doterajšie rozbory vody dávajú predpoklad, že tohtoročné leto na Delni by po dlhej dobe mohlo byť aj o bezpečnom kúpaní v zdravotne bezchybnej vode,“ uviedol tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták. "Je tu skvelé prostredie, vstupné je najnižšie zo všetkých prešovských kúpalísk, tak prečo nie? Veď žijeme len raz,“ smeje sa Prešovčanka Olívia na margo kúpania sa.

Prečítajte si tiež: Vaše jazýčky si prídu na svoje: TOP 3 akcií v Prešove, kde sa možno v lete najesť

A odvážlivcov, ktorí sa dobrovoľne dostanú do vody bude viac. Na Delni sa totiž chystá súťaž vo vodnom póle. Na Beach Waterpolo Cup Delňa 2016 prídu 30. júla aj reprezentanti Slovenska a účastníci nedávnych majstrovstiev Európy v Belehrade. Aj títo športovci sa ho však zúčastnia tiež len na vlastné riziko. „Je dobré, že sa tu konajú zaujímavé podujatia. Je ich oveľa viac ako v minulosti. Ani sa to tu vlastne za 20 rokov nezmenilo,“ myslí si návštevníčka Júlia Moravecká.

Prečítajte si tiež: Adrenalín to istí: 5 vzrušujúcich zážitkov, ktoré môžete zažiť v Prešove a okolí

Žetóny sa už nerozdávajú

Okrem toho sa často hovorí aj o vstupnom. To bolo najprv na začiatku sezóny v podobe tri eurá pre dospelého s tým, že 1 euro znamenalo žetón použiteľný na občerstvenie. To je však už minulosťou. Vstupné sa znížilo na 2,50 eur a žetóny nedostanete. „Žetóny boli ako bonus na začiatku sezóny, aktuálne sa už nerozdávajú. Ak niekomu zostali, môže si ich uplatniť v bufete, alebo za lehátko,“ informovali návštevníkov o zmene zástupcovia z mestskej spoločnosti Prešov Real, ktorá letnú sezónu na Delni prevádzkuje. A ako to v ostatných dňoch vyzerá na legendárnom kúpalisku si môžete pozrieť vo fotogalérii.

Radovánky na Delni: Takto to vyzerá na kúpalisku počas leta
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM