Ľubomír Hudačko Rôzne

Vaše jazýčky si prídu na svoje: TOP 3 akcií v Prešove, kde sa možno v lete najesť

V Prešove a si v aktuálnych aj nasledujúcich týždňoch môžete parádne pochutiť na zaujímavých akciách. Prinášame vám našu výberovú trojku.

Ilustračný obrázok k článku Vaše jazýčky si prídu na svoje: TOP 3 akcií v Prešove, kde sa možno v lete najesť
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Lákajú vás gurmánske delikatesy a túžite ochutnať rôzne špeciality? Na vlastnej koži môžete zažiť akcie, kde sa môžete schuti najesť. Niektoré sa v Prešove konajú počas leta, ktoré nás zaujali najviac?

Pivný festival

Okrem viac ako 80 druhov piva môžete počas Pivného festivalu ochutnať aj nejednu gastronomickú pochúťku. Čakajú na vás rôzne lákadlá, od pečených po grilované špeciality. Milovníci dobrého jedla si teda prídu na svoje, šancu máte stále až do 31. júla. Jednotným platidlom na festivale je tzv. Pivný toliar, ktorého hodnota je 1,3 eur a ktorým bude možné platiť za všetky nápoje aj jedlá, ponúkané v rámci festivalu. Toliare si návštevníci budú môcť zameniť v Zmenárňach a tam nájdete aj mapu festivalu, ktorá iste pomôže.

Prečítajte si tiež: Adrenalín to istí: 5 vzrušujúcich zážitkov, ktoré môžete zažiť v Prešove a okolí

Marakaňa kotlík open

Priaznivci kotlíkových guľášov a skvelej zábavy sa môžu pripraviť aj na 5. ročník Marakaňa kotlík open, ktorý sa uskutoční v septembri, konkrétne 10.9. Po minuloročnej rekordnej účasti sa organizátori ale rozhodli, že tento ročník z kapacitných dôvodov obmedzia na maximálny počet súťažných družstiev, 15. Potešiť však môže skutočnosť, že o dobrú náladu sa postará skupina BB Country. Na akciu by ste sa ale určite mali vychystať, pretože je možné, že pôjde o posledný ročník. Podľa organizátorov sa s veľmi veľkou pravdepodobnosťou budú musieť nadobro rozlúčiť s touto akciou a už len poďakovať za priazeň.

Prečítajte si tiež: Chcete niečo zažiť a pritom veľa necestovať? 5 super atrakcií neďaleko Prešova

Prešov kotlík open

Famózne jedlá si vychutnáte aj na ďalšej zaujímavej akcii. Už 13.8.2016 sa bude konať 0. ročník Prešovského kotlíka na tunajšom amfiteátri. Pôjde o Majstrovstvá sveta vo varení guľášu. Zatiaľ je možné prezradiť to, že každý tím môže mať maximálne sedem členov a mať vlastný názov. Maximálny počet teamov, ktorí sa môžu zúčastniť majstrovstiev je 12. Kulinári a labužníci si teda budú môcť zmerať svoje sily, pričom sa podujatie nezaobíde ani bez lákavého kultúrneho programu. Nebude chýbať ani porota a tombola, takže už teraz sa je na čo tešiť.

foto: ilustračné

Ktorého podujatia sa budete chcieť zúčastniť?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM