Ľubomír Hudačko Rôzne

Adrenalín to istí: 5 vzrušujúcich zážitkov, ktoré môžete zažiť v Prešove a okolí

Aj adrenalín niekedy potrebujeme k životu. Môžete ho zažiť v Prešove a okolí. Vybrali sme 5 atraktívnych možností, ako si poriadne zvýšiť tep.

Ilustračný obrázok k článku Adrenalín to istí: 5 vzrušujúcich zážitkov, ktoré môžete zažiť v Prešove a okolí
Zdroj: TASR

Lanové centrum

Adrenalín si môžete vyskúšať napríklad v prešovskom Lanovom centre. Tento športový areál ponúka atraktívne programy pre skupiny aj jednotlivcov. Ide o komplex lanových prekážok, ktoré sú umiestnené vo výške 8 až 10 metrov nad zemou, ktoré účastníci prekonávajú po zaškolení inštruktorom. Môžete vyskúšať veľký okruh 10 individuálnych prekážok, malý okruh 5 individuálnych prekážok, tímové prekážky, lanovka, tarzaní skok, veľkú hojdačku, systém detských prekážok Lanáčik, umelú lezeckú stenu či tréningovú vežu s trenažérom. Je na vás, čo si vyberiete.

Atrakcie na Delni

Prírodné kúpalisko Delňa v Prešove ožilo tak ako už dávno nie. Rôzne chystané kultúrne podujatia občas dopĺňajú aj adrenalínové atrakcie na vodnej hladine. Počas otvorenia si návštevníci mohli vyskúšať lietanie nad vodou v podobe hoverboardu či flyboardu. Prevádzkovatelia letnej sezóny informovali, že v niektorých letných dňoch ešte tieto novinky budú k dispozícii. Takisto aj let v kotvenom balóne, ktorý však je k dispozícii práve počas najbližšieho víkendu. Teda v piatok, sobotu a nedeľu podvečer a to za symbolickú cenu.

Prečítajte si tiež:Chcete niečo zažiť a pritom veľa necestovať? 5 super atrakcií neďaleko Prešova

Strelnica

Fanúšikovia akčných hrdinov si prídu na svoje na strelnici Pod Bikošom. Okolo nej vedie cyklistický chodník, je teda pohodlne prístupná aj z Prešova, aj z Veľkého Šariša pomocou bicykla alebo pešo. Strelnica má 12 krytých streleckých stanovíšť pre mierenú streľbu z malokalibrových a veľkokalibrových pištolí a revolverov do vzdialenosti 25 m nazývaná pištoľová strelnica. Ďalej 12 krytých streleckých stanovíšť pre streľbu do 50 a 80 m pre krátke a dlhé guľové zbrane nazývaná pušková strelnica. K dispozícii je aj množstvo stojanov na terče, poprov a gongov. Vďaka širokému sortimentu vybavenia môžu členovia klubu trénovať najrôznejšie strelecké disciplíny od mierenej streľby, cez akčné disciplíny až po válanie plenumatík naprieč celým areálom.

Aero klub

V prešovskom aeroklube na letisku v Nižnej Šebastovej sa taktiež môžete venovať rôznym aktivitám. Napríklad motorový letecký výcvik vás zdokonalí v leteckej navigácii, v presnom lietaní, v akrobatickom lietaní s možnosťou účasti na súťažiach. K dispozícii je aj bezmotorový letecký výcvik, či parašutistický výcvik. Samozrejmosťou sú však splnené podmienky na absolvovanie týchto kurzov, dobrý zdravotný stav a teoretická časť.

Prečítajte si tiež:Po pripomienkach ľudí nastal zvrat: Na Delni zmenili vstupné!

Vodné lyžovanie

A ak máte cestu na Domašu, tak tam na vás čaká ponuka všakovakých možností v oblasti vodných športov. Azda najrozšírenejšími sú windsurfing či potápanie, láka i jachting. Vyskúšať si ta však môžete aj vodné lyžovanie. Stačí natrafiť na požičovňu, ktorá má jeho výučbu v ponuke. A keď sme už pri spojení adrenalín – Domaša, návštevníci obľúbeného letoviska už neraz mohli vidieť na vlastné oči skúsených adrenalínových športovcov aj pri kiteboardingu – teda pri lyžovaní po vodnej hladine za padákom.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM