Kultúra

Prešovčania, ešte nemáte plány na víkend? Možno vás zlákajú tieto akcie

Je tu víkend a to je ten pravý čas si oddýchnuť na zaujímavých podujatiach. Prinášame vám niekoľko tipov, kam si na ne vyraziť v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania, ešte nemáte plány na víkend? Možno vás zlákajú tieto akcie
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Majstrovstvá Slovenska

3. decembra 9:00 – 16:30 v Lanovom centrue Outdoor Park

Na novej umelej lezeckej stene v Lanovom centre Outdoorpark sa uskutoční 5. kolo Slovenského pohára v lezení detí. Hlavným organizátorom je Slovenský horolezecký spolok a podujatie je určené pre mladých pretekárov v 3 kategóriách.

Handmade trhy

3. decembra 14:00 – 20:00 v čokoládovni Čukoláda

Predvianočné handmade trhy môžete navštíviť na poschodí v Čukoláde. Ich cieľom je podpora a prezentácia šikovných kreatívcov. Môžete sa tešiť na zápisníky, diáre, výrobky z dreva, háčkované a šité hračky, šperky a bižutériu rôzneho druhu, kvetinové vecičky, keramiku a veľa ďalších zaujímavých drobností, ktoré budú jedinečné…

Dominik N3 Varchola

3. decembra 20:30 – 22:30 v Christianii

Sám, len s gitarou oslavuje Dominik vo svojich piesňach krásu sveta a prírody, kritizuje neduhy spoločnosti a motivuje poslucháčov k šťastnému životu.

Mikulášska výstava

4. decembra 10.00 – 18.00 na Ďumbierskej 40

V priestoroch klubovne modelovej železnice sa na vás tešia nadšenci vlakov a všetkého s nimi spojených. Mikulášska výstava pre vás od prešovského klubu železničných modelárov.

Mikulášsky beh

4. decembra 17:00 – 18:30 na Hlavnej

Druhý ročník nesúťažného behu pre všetkých. Štart behu: 17:00, miesto štartu: Hlavná ulica – od hlavného pódia, trasa behu: Hlavná – Svätoplukova – Kmeťovo stromoradie – Metodova – Hlavná, krátka trať približne 3 km, dlhá trať približne 7 km.

Budulínček

4. decembra 16:00 – 17:00 v DJZ

Rozprávka o chlapčekovi, ktorý nepočúval, o babke a dedkovi, ktorí počuli veľmi zle, a o líške, ktorá počula až príliš dobre… Pôvabné originálne spracovanie klasickej českej rozprávky. Vhodné pre deti od 6 rokov.

Vianočná koleda

4. decembra 2016 / 16:00 – 17:00 v Babadle

Príbeh Ebenezera Scroogea je príbehom o láska, rodine, šťastí ale hlavne o tom, či sa človek dokáže zmeniť k lepšiemu. Inscenácia je spracovaná na motívy diela svetoznámeho dramatika Charlesa Dickensa Vianočná koleda. Pre deti od 8 rokov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM