Krimi

Poriadna dráma v Nižnej Šebastovej: Útočník napadol majiteľa domu vidlami

Na dvore rodinného domu pri Prešove sa odohrala dráma. Majiteľa domu napadol muž s vidlami v ruke.

Ilustračný obrázok k článku Poriadna dráma v Nižnej Šebastovej: Útočník napadol majiteľa domu vidlami
Zdroj: Polícia SR - Prešovský kraj

Muž (78) momentálne bývajúci v obci Nižná Šebastová, bol vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove obvinený z prečinu porušovanie domovej slobody a prečinu nebezpečného vyhrážania.

S vidlami v ruke

V pondelok 27.01.2020 s vi­dlami v ruke podľa polície vošiel cez neuzamknutú kovovú bránku na oplotený pozemok jedného z rodinných domov v Nižnej Šebastovej.

„Prešiel k vstupným dverám pivnice a drevenou násadou vidiel začal búchať a rozbíjať dvere,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová.

Tie poškodil v oblasti zámku. Muž sa týmto konaním dožadoval podľa hovorkyne vstupu do domu, neustále pritom kričal na majiteľa domu a vyhrážal sa mu. Majiteľ dvere nakoniec otvoril.

Muži zápasili

„Špicom vidiel mu spôsobil bodnú ranu na ruke, zranenie si vyžiadalo lekárske ošetrenie. Muži vzájomne zápasili a poškodenému sa podarilo útočníka vytlačil von z pozemku a vytrhnúť mu vidly z ruky,“ pokračovala Ligdayová.

Útočník bol podľa nej v priebehu niekoľkých minút policajnou hliadkou zadržaný. „Bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia,“ dodala hovorkyňa.

Vyšetrovateľ na obvineného spracoval podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie. Zákon pri tomto protiprávnom konaní stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody až na päť rokov.

A na záberoch si pozrite aj dôležité informácie o volaniach na číslo 158. Kliknite si video.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: YouTube.com

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM