Iné športy

Pomohla aj výhra s Komárnom: Prešovskí volejbalisti sa dostali do elitnej štvorky

Volejbalová extraliga videla posledné, 18. kolo základnej časti. Prešovskí volejbalisti ju uzavreli víťazstvom, do elitnej štvorky im pomohla Myjava.

Ilustračný obrázok k článku Pomohla aj výhra s Komárnom: Prešovskí volejbalisti sa dostali do elitnej štvorky
Zdroj: VK Mirad PU Prešov

Hráči VK Mirad PU Prešov z 5. priečky už nemali postup do elitnej štvorky vo svojich rukách, ale sústredili sa na domáci zápas.

Do metropoly Šariša pricestoval zabojovať o body tím VK Spartak UJS Komárno. Odveta vyšla lepšie domácim. Po víťazstve 3:0 (16,23,23) sa ich pozornosť zamerala na vývoj zápasu Myjava vs. Svidník. Svidníčanom stačilo na udržanie 4. pozície akékoľvek víťazstvo. V zápase s Komárnom určovali Prešovčania tempo od prvej lopty. Záblesk dramatizácie prišiel v druhom sete, keď pohodlné vedenie 23:14 stratili striedajúci hráči. Po návrate základnej šestky naštartovaných hostí schladil úspešný smeč domáceho kapitána Martina Sopka st. Vyrovnane pôsobilo až tretie dejstvo, v ktorom domáci museli od začiatku doťahovali manko.

Do vedenia sa prvýkrát dostali až za stavu 16:15. Hostia si dvíhali sebavedomie kvalitným servisom, ale napokon nemali nárok. Hráčom zápasu sa stal libero Tomáš Lampart.

Martin Sopko st. a Michal Hudák pridali zhodne po 11 bodov. Na strane hostí sa blysol so 17-timi bodmi Matej Kubš. Prešovčanov zaujímal aj vývoj zápasu v Myjave, ktorá hostila Svidník. Domáci vyhrali 3:1, čo znamená, že do nadstavbovej skupiny 1.-4. postupuje napokon Prešov na úkor Svidníka.

Hlasy trénerov

Erik Digaňa, tréner VK MIRAD PU Prešov: „Zápas bol taký povinný. Ukázal mi opäť určité výpadky, ktoré mávame. Vyskúšali sme si nové alternatívy. Náš štart po prerušeniach v zápase nie je ideálny. Musíme na tom popracovať. Čakáme na vývoj v Myjave. Ja som šťastný z oboch alternatív.“

Robin Pělucha, tréner VK Spartak UJS Komárno: „Prišli sme samozrejme potvrdiť náš predchádzajúci výsledok z domu, ale bohužiaľ nastúpili sme do zápasu katastrofálne. V druhom sete to bolo lepšie, ale nezlepšili sme sa natoľko, aby sme mali nárok. Takticky sme nedržali pokyny. Domáci hrali nebojácne, tak, ako proti Prievidzi v pohári. Gratulujem im k víťazstvu.“

Informácie redakcii poskytla Jana Palenčárová.

Nedávno Prešovčania uspeli aj v Slovenskom pohári. Ako sa rodilo ich víťazstvo nad silnou Prievidzou si pozrite vo fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Takto sa rodilo ich víťazstvo: Prešovskí volejbalisti vyradili silnú Prievidzu
9
Galéria
Zdroj: VK Mirad PU Prešov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM