Ľubomír Hudačko Správy

Oslava mlieka v Prešove s netradičným nádychom: Prvýkrát sa konala pod holým nebom, FOTO

Netradičný nádych oslavy. Taký bol Deň mlieka v Prešove, ktorý sa prvýkrát uskutočnil pod holým nebom. Výrobky jednej z najdôležitejších zložiek našej výživy boli pestré, o čom svedčí fotogaléria.

Ilustračný obrázok k článku Oslava mlieka v Prešove s netradičným nádychom: Prvýkrát sa konala pod holým nebom, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Deň mlieka už po siedmykrát zorganizovalo Oddelenie školstva, mládeže a športu MsÚ v Prešove – v atmosfére exteriérov ZŠ Šmeralová sa tak oslavovalo mlieko vo všetkých jeho podobách. Cieľom podujatia bolo poukázať a vyzdvihnúť biologicky významný obsah mlieka, mimoriadne nutričné vlastnosti a inšpirovať ľudí k tomu, aby mlieko zaradili do každodennej súčasti života.

A preto toto podujatie Mesto Prešov – oddelenie školstva, mládeže a športu organizuje pravidelne už niekoľko rokov, konkrétne toto bol siedmy ročník. Tentokrát to bolo v priestoroch a v spolupráci so Základnou školou na Šmeralovej ulici v Prešove, kde zabezpečili skvelý kultúrny program a úžasnú tematickú výzdobu všetkých priestorov. Po prvýkrát sa toto podujatie uskutočnilo pod holým nebom a malo preto neopakovateľnú atmosféru.

Deň bol oslavou mlieka a mliečnej výživy a všetky tieto jedlá z mlieka a syrov pripravili zamestnanci zariadení školského stravovania v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov. Školské stravovanie sa podieľa značnou mierou na formovaní a osvojení si zdravých stravovacích návykov v detskom veku, čo sa považuje za jednu z najúčinnejších foriem prevencie nutrične podmienených chorôb, čím školské stravovanie plní dôležitú spoločenskú úlohu.

Medzinárodný deň mlieka sa oslavuje od roku 1957 pod záštitou Medzinárodnej mliekarskej federácie. Mlieko a mliečne výrobky predstavujú jednu z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek plnohodnotnej ľudskej výživy. Našim životom nás sprevádza od narodenia. Veď práve materské mlieko je našou jedinou potravou, kým sme len malé bezbranné uzlíky. Obsahuje látky, ktoré nás dokážu chrániť pred chorobami a dáva nám dobrý štart pre náš ďalší zdravý vývin.

Môže vás zaujímať:

Prešovčania sa spojili a bežali mestom: Kilometre prekonávalo vyše 1000 ľudí!

V Prešove sa chystá špeciálny koncert: Exkluzívne vystúpenie pod holým nebom na Hlavnej ulici!

Radšej raz pozrieť, ako neskôr banovať: Prehľad 60-tich pracovných ponúk a všetky sú priamo z Prešova!

Výrobky z mlieka v Prešove: Prvýkrát pod holým nebom
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM