Ľubomír Hudačko Správy

Prešovčania sa spojili a bežali mestom: Kilometre prekonávalo vyše 1000 ľudí!

Dokázali sme sa spojiť, aby pomohli. Našim mestom bežalo vyše tisíc ľudí. Zaujali aj tí najmenší, ktorí kilometre prekonávali držiac sa za ruku svojich rodičov.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania sa spojili a bežali mestom: Kilometre prekonávalo vyše 1000 ľudí!
Zdroj: Mesto Prešov

Bežci v Prešove pomohli krízovému centru. Akciu podporili stovky účastníkov a tak aj oni pomohli vyzbierať krásnu sumu. Do charitatívnych behov VSE City Run sa doteraz celkovo zapojilo už viac než 26 000 ľudí. Pri historickej premiére v Prešove ich bežalo vyše tisíc.

VSE City Run 2016 pokračoval po Košiciach svojim druhým charitatívnym behom v tomto roku a to práve v Prešove. Viac než tisícka Prešovčanov prišla podporiť hlavnú myšlienku podujatia vyhráva jeden, pomáha každý. Spoločne sa tak do bežeckých aktivít pod týmto mottom v oboch východoslovenských mestách zapojilo v roku 2016 takmer 4 000 bežcov a pre krízové centrum Dorka, pôsobiacom v Košiciach i Prešove, vybehali vďaka podpore Východoslovenskej energetiky a darovanému štartovnému 11 919 eur.

Najrýchlejšími v Prešove boli Rado Tomeček a Veronika Dugasová, no rovnako zaujali stovky ďalších, i tých najmenších, ktorí trať dlhú 4,5 km absolvovali držiac sa za ruku svojich rodičov. To, čo bolo pred touto sezónou avizované sa naplnilo. V deviatom ročníku projektu VSE City Run sa podarilo prekonať hranicu 100 000 eur, ktoré boli vďaka bežcom i sponzorom od roku 2008 venované na dobročinné účely. Účet pomoci sa tak zatiaľ zastavil na sume 100 850 eur a počet zapojených veľkých i malých bežcov prekročil za rovnaké obdobie číslo 26 000.

Môže vás zaujímať:

Radšej raz pozrieť, ako neskôr banovať: Prehľad 60-tich pracovných ponúk a všetky sú priamo z Prešova!

FOTO: Vysloviť spoločné Áno je v nich zážitok. 4 najkrajšie svadobné miesta v Prešove a okolí

Už je známy harmonogram, na ktorý sme čakali: Presné časy vystúpení kapiel na Dobrom festivale!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM