Ľubomír Hudačko Kultúra

V Prešove sa chystá špeciálny koncert: Exkluzívne vystúpenie pod holým nebom na Hlavnej ulici!

Prešov opäť bude žiť hudbou. V našom meste sa chystá naozaj špeciálne vystúpenie známej kapely. Tá odohrá na Hlavnej ulici exkluzívny open air koncert.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa chystá špeciálny koncert: Exkluzívne vystúpenie pod holým nebom na Hlavnej ulici!
Zdroj: Dnes24.sk

Známa prešovská kapela Komajota je známa tým, že vo svojej zostave nemá gitaristu. Na koncerte v júni sa však na pódiu k nej pridá hudobník obsluhujúci práve tento nástroj a zostavu doplnia aj ďalší špeciálni hostia. Komajota pokrstí 10. júna svoj aktuálny album Druhé Slnko. A stane sa tak práve počas exkluzívneho open air vystúpenia na Hlavnej ulici.

Kapelu doplní šesť hostí

Nový album, z ktorého hudobníci postupne v posledných piatich rokoch predstavili takmer všetky single prostredníctvom rádií a videoklipov cez internet, uvedú do života nie šampanským, ale výnimočným koncertom spoločne s ďalšími šiestimi muzikantmi na pódiu a fanúšikmi v publiku. Najlepšie na tom pre fanúšikov je, že koncert bude bezplatný, na veľkom pódiu a priamo v centre Prešova. Informoval PR manažér Edo Kopček.

„Hrať skladby z Druhého Slnka bude výnimočné pre nás aj našich fanúšikov, ktorí prídu do centra mesta Prešov, nakoľko ešte nemali možnosť počuť väčšinu z nich naživo. Doplníme ich o naše najznámejšie pesničky v neopakovateľnej muzikantskej zostave, ktorú si všetci užijeme,“ pozýva Martin Husovský na vystúpenie pod holým nebom.

Komajotu v zložení Stano Čorej, Martin Husovský a Mišo Kráľ doplnia v rozšírenej koncertnej zostave klávesáci Daniel Špiner a Jany Pastirčák, vokalisti Bohuš Hajduch z formácie Papyllon s Veronikou Husovskou a gitarista Juraj Kováč s perkusionistom Michalom Lorincom z kapely Jungle Label.

Odpremiérujú nový singel

Jadro koncertu budú tvoriť pesničky z alumu Druhé Slnko, ktorého vydanie Komajota vníma spoločne s krstným koncertom ako malú oslavu nového, obohateného prístupu a myslenia na súčasnej hudobnej scéne. Takisto je akousi bodkou za poslednými piatimi rokmi kontinuálnej práce, kedy vyšli single podporené videoklipmi, internetovou a mediálnou prezentáciou. Prvýkrát tak odznejú v jeden večer pesničky Dve muchy, Most, Január, Do tla, Schody, Dym či Koniec.

„Celé vydanie albumu uzatvorí náš nový singel s názvom Druhé Slnko, ktorý budú počuť úplne prvýkrát návštevníci tohto prešovského open air koncertu. O pár dní neskôr k nemu uverejníme aj videoklip. Špeciálne to bude tiež veľkým muzikantským obsadením, čím naše pesničky získajú ešte živelnejší zvuk a najviac sa teším na to, že mi to dá väčšiu slobodu na pódiu a budem viac pri mikrofóne vpredu než za klavírom,“ dodáva Martin Husovský. Bezplatný koncert spojený s krstom albumu Druhé Slnko odohrá Komajota 10. júna o 19.30 na Hlavnej ulici v rámci podujatia Dni mesta Prešov. Celotýždňový program nájdete TU.

foto: Pavel Višňovský

Zúčastníte sa špeciálneho koncertu Komajoty na Hlavnej ulici? Áno
Ešte neviem
Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM