Správy

Podvodníci chceli od dôchodkyne vylákať tisíce eur. Nenaletela im

Polícia v Humennom sa zaoberá prípadom podvodného telefonátu v súvislosti s ochorením COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Podvodníci chceli od dôchodkyne vylákať tisíce eur. Nenaletela im
Zdroj: pixabay.com

Prešovské krajské policajné riaditeľstvo na sociálnej sieti upozornilo na prípad podvodu z Humenného. Volajúci z maďarského telefónneho čísla sa snažil od 79-ročnej seniorky vylákať peniaze na údajnú liečbu jej syna. Polícia upozorňuje, že nejde o ojedinelý prípad.

„Osoba, ktorá volala z maďarského telefónneho čísla, oznámila volanej pani, že jej syn je liečený v maďarskej nemocnici na covid, že dostal prvú dávku lieku, no potrebuje ďalšiu, ktorú však poisťovňa neprepláca, a preto v záujme záchrany jeho života je potrebné poslať na dohodnuté číslo účtu urýchlene sumu 3 500 eur,“ priblížila polícia.

Zavolala na políciu

Sedemdesiatdeväťroč­ná žena však hovor ukončila a vec oznámila na polícii. Tá aktuálne vykonáva úkony na identifikáciu volajúceho. „V prípade bude začaté trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu podvodu,“ doplnili policajti.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje verejnosť, najmä však seniorov, aby bola ostražitá a nepodľahla nátlaku a rôznym emotívnym príbehom, ktorými sa podvodníci snažia získať dôveru a vylákať peniaze.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM