Správy

Ohňostroj v Prešove na Silvestra definitívne nebude: A ani ekologická šou ako náhrada

V krajskom meste už tretíkrát za sebou nebudeme mať žiadnu koncoročnú oslavu. Kde radnica využije peniaze za neuskutočnený program k novému roku?

Ilustračný obrázok k článku Ohňostroj v Prešove na Silvestra definitívne nebude: A ani ekologická šou ako náhrada
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Kvôli celoštátnemu zákazu vychádzania a núdzový stav, s čím súvisia aj sprísnené opatrenia pre organizáciu hromadných podujatí, mesto Prešov neplánuje silvestrovské oslavy na námestí, ako bolo zvykom po minulé roky. Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

„Novoročný ohňostroj sme v Prešove nemali už dva roky po sebe a s ohľadom na životné prostredie i zvieratá chceme oslavy prispôsobiť aktuálnym trendom. Tento rok sme mali pripravenú ekologickú a modernú náhradu klasického ohňostroja v podobe laserovej show, ktorú však s ohľadom na aktuálnu pandemickú situáciu nebudeme realizovať. Vláda SR síce oznámila uvoľnenie niektorých opatrení, avšak naďalej platí zákaz vychádzania od 20:00 hod. večer do 5:00 hod. ráno,“ pripomenul ďalšie dôležité fakty Tomek.

Kam s peniazmi

Radnica tak čosi vzhľadom k tejto stopke ušetrí a nevyužité peniaze k tejto udalosti využije inak.

„Prostriedky v objeme 1 800 eur, ktoré boli pripravené na silvestrovskú laserovú show, presunieme na účet Nadácie mesta Prešov, aby mohli byť použité pre ľudí, ktorí takúto pomoc najviac potrebujú,“ dodal na záver hovorca.

Hl. foto: ilustračné

Ďalšie správy z Prešova nájdete tu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM