Kultúra

Nech vám neujdú: Top podujatia, ktoré môžete ešte v Prešove zažiť do konca leta

Leto je v plnom prúde a do konca tohto obľúbeného obdobia môžete v Prešove zažiť ešte viaceré akcie. Vybrali sme tie, ktoré sú podľa nás tie naj...

Ilustračný obrázok k článku Nech vám neujdú: Top podujatia, ktoré môžete ešte v Prešove zažiť do konca leta
Zdroj: Dnes24.sk

Šváby v akcii 6

18. a 19. augusta Važecká

Šieste vydanie sídliskového festivalu športu a umenia, Šváby v akcii, tu je čo nevidieť. Opäť sa tešte na športovanie, súťaženie, stretnete mnoho zaujímavých ľudí a zabavíte sa.

Letné Pocity

21. augusta 20.30 v Záhradnom kine

21.8.2018 si pripomíname 50. výročie vpádu vojsk Varšavskej zmluvy na naše územie. Preto bol do programu zaradený aj film o Karlovi Krylovi – „malom spevákovi s veľkým hlasom“, ktorého sa tragické dejiny vlasti taktiež dotkli. Pred filmom pár pesničiek Karla Kryla zahrá hudobníčka a speváčka Viki Olejárová.

Prešovský cyklomaratón

25. augusta Hlavná, okres Prešov, okres Sabinov, areál

4. ročník cyklopodujatia. Tohtoročný cyklomaratón je náročnejší na organizáciu a museli urobiť aj isté zmeny pri vytýčení trás. K dispozícii budú štyri okruhy. Štart prvých dvoch okruhov bude na Hlavnej ulici v centre Prešova.

Prešovská polifka

25. augusta 10.00 v areáli kúpaliska Sun Park

Výťažok z podujatia bude venovaný na podporu športujúcej mládeže v Prešove. Podmienkou registrácie je zložený súťažný tím, ktorý bude variť ľubovoľne zvolený druh polievky.

Prešovská športová nedeľa

26. augusta 15.00 na Delni

Posledná tohtoročná športová nedeľa. Ide o letný projekt plný športu, zábavy a relaxu pre mladých aj veľkých v priestoroch prírodného kúpaliska.

Kontrafakt

31. augusta 22.00 v Encore

Slovenskí hiphoperi Ego, Rytmus a Anys to rozbalia vo veľkom štýle v Prešove.

Deň soli

8. septembra 12.00 v Sklade soli

Prvý ročník kultúrneho podujatia, na ktorom si pripomenieme historickú udalosť návštevu cisára Františka II. Habsburského, ktorý v roku 1800 uviedol do prevádzky Varňu František a tak zahájil výrobu soli varením zo soľanky.

Elán 50 rokov

8. septembra 17.00 na amfiteátri

Slovenská kapela Elán bude síce oslavovať 50 rokov na scéne až na jesennom turné, ešte predtým však muzikanti okolo Joža Ráža pripravia fanúšikom tri veľkolepé koncerty pod holým nebom. A jeden z nich bude aj v Prešove.

Prešovské trhy a parkúrové preteky

13. septembra – 19. septembra v Jazdeckom areáli

8. ročník predajných trhov spojených s parkúrovými pretekmi a sprievodným kultúrno-spoločenským programom na centrálnom pódiu. Vyše 100 predajných stánkov s gurmánskymi špecialitami, remeselníckymi výrobkami, spotrebným aj textilným tovarom, vystavovatelia aut, záhradnej aj stavebnej techniky, atrakcie pre deti, kolotoče a sprievodný program.

PUĽS – reprezentačný koncert

14. septembra 18.30 v DJZ

Hudobno-tanečná show v podaní Poddukelského umeleckého ľudového súboru obohatená o špeciálnych hostí Samuela Tomečka s Big Bandom pod dirigentskou taktovkou Júliusa Selčana, v réžii Jaroslava Moravčíka a v precítenom umeleckom prevedení všetkých profesionálnych interpretov máte jedinečnú možnosť prežiť večer plný radosti, pokory a umeleckého zážitku.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM