Správy

Na vynovené prešovské ulice sa vráti doprava: Novinkou bude jednosmerka

Frekventované ulice boli niekoľko mesiacov uzavreté, kompletná rekonštrukcia cestných komunikácií a chodníkov v okolí OC Novum je už ukončená.

Ilustračný obrázok k článku Na vynovené prešovské ulice sa vráti doprava: Novinkou bude jednosmerka
12
Galéria

Štefánikova a Hviezdoslavova pri vznikajúcom OC budú opäť plne prejazdné. Novinkou bude podľa informácií z prešovskej radnice jednosmerka na ulici Janka Borodáča v smere od Pavlovičovho námestia na Štefánikovu ulicu.

Uzávierka končí

Na časti prešovských ulíc Štefánikova a Hviezdoslavova sa opäť vráti dopravný ruch a chodci.

Uzávierka ulíc trvala od 10. februára 2020 a skončí sa 31. augusta 2020.

V súvislosti s ukončením uzávierky ulíc Štefánikova a Hviezdoslavova bude od 1. septembra (od skorých ranných hodín) obnovená cestná premávka na oboch uliciach.

„Zároveň bude sprevádzkovaná zmodernizovaná cestná dopravná signalizácia na križovatke ulíc Štefánikova – Grešova – Masarykova – Hlavná, taktiež novovybudovaná cestná dopravná signalizácia pre chodcov na Hviezdoslavovej ulici a cestná dopravná signalizácia pre chodcov na Okružnej ulici,“ konkretizoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Návrat MHD

Signálny plán cestnej dopravnej signalizácie na križovatke ulíc Okružná a Požiarnická sa vráti do svojho pôvodného režimu.

Od začiatku septembra začnú premávať po uliciach Štefánikova a Hviezdoslavova linky MHD.

Do svojich pôvodných trás sa vrátia linky č. 29, 32 a 32A. Oplotenie staveniska bude posunuté a osadené po obvode stavby.

„Z dočasného parkoviska na mieste bývalej tržnice, ktoré slúžilo počas uzávierky komunikácie pre obyvateľov bytového domu na Hviezdoslavovej ulici bude vytvorený priestor pre zásobovanie a logistiku stavby obchodného centra. Presun oplotenia a odinštalovanie dočasného dopravného značenia bude prebiehať v noci z 31.08.2020 na 01.09.2020,“ pokračoval hovorca.

Uľahčenie parkovania

A v súvislosti s ukončením uzávierky ulíc Štefánikova a Hviezdoslavova dochádza aj k zjednosmerneniu ulice Janka Borodáča v smere od Pavlovičovho námestia na Štefánikovu ulicu.

„Bude tak zokruhovaná cestná premávka po uliciach Hviezdoslavova, Janka Borodáča a Štefánikova a pribudnú parkovacie miesta na jednosmerných častiach Hviezdoslavovej ulice a ulice Janka Borodáča, čo prinesie uľahčenie parkovania pre obyvateľov týchto ulíc, a taktiež pre klientov Finančnej správy a pre vodičov privážajúcich a odvážajúcich deti z a do Evanjelickej spojenej školy,“ uzavrel Tomek.

A zábery z výstavby spomínaného obchodného centra nájdete v priloženej fotogalérii.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Augustové zábery výstavby OC Novum v Prešove
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM