Správy

Nákupné centrum spoznalo definitívny termín otvorenia: OC Forum to však nebude!

Prešovčania čakajú na otvorenie nového nákupného centra. Už padol presný termín, napokon však nepôjde o OC Forum.

Ilustračný obrázok k článku Nákupné centrum spoznalo definitívny termín otvorenia: OC Forum to však nebude!
12
Galéria

Novučičké nákupné centrum totiž zmení názov a namiesto OC Forum pôjde o OC Novum. Potvrdila nám to jeho riaditeľka Zuzana Maliková, ktorá tiež prezradila termín jeho dlhoočakávaného otvorenia.

Následne vysvetlila aj dôvod zmeny názvu: „Novum“ je latinské slovo, ktoré znamená „nové“. Spojením slova z latinčiny, ktorá sa v regióne historicky používala a slova „nové“, chceme vyjadriť odhodlanie spájať tradície s ponukou noviniek a moderných služieb. Práve pre toto posolstvo, ktoré v sebe názov Novum nesie, sme upustili od pôvodne zamýšľaného názvu Forum, aby sme sa Šarišanom priblížili niečím iným a jedinečným," uviedla pre redakciu Dnes 24.

V centre chýbal

Na tomto mieste pôjde pritom už o tretie takéto centrum, predtým tam Prešovčania nakupovali v rámci dvoch iných reťazcov.

V pamäti ostal najmä legendárny Prior.

Ešte skôr však na mieste stál Divaldov ateliér, ktorého podobizeň bola nedávno zvečnená aj v galérii pod holým nebom na Okružnej ulici.

Takmer tri roky sa však už nehovorí o inom, ako o vybudovaní a spustení prevádzky nového nákupného centra. Poslednýkrát sme totiž v predošlej prevádzke mohli nakúpiť v polovici septembra 2017.

Termín otvorenia

Kým na sídlisku Sekčov sú podobného druhu hneď dve nákupné centrá, v centre mesta mimoriadne chýbal. To sa však už onedlho zmení a kaviarne, obchody či kino budeme môcť vyskúšať už o pár týždňov.

„Termín otvorenia nákupného centra Novum v Prešove je stanovený na 8. októbra 2020,“ prezradila definitívny dátum otvorenia riaditeľka OC Novum Zuzana Maliková pre náš portál s tým, že práce pokračujú podľa plánu a nezaznamenali žiaden sklz.

Niektoré obchodné prevádzky, ktoré v Novum-e nájdeme, sa však poponáhľali. Na sociálnych sieťach totiž návštevníkov lákali už na septembrové otvorenie.

Čakanie si zatiaľ môžete skrátiť fotogalérou, kde zistíte, ako to na mieste v okolí chystaného nákupného centra vyzerá.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Augustové zábery výstavby OC Novum v Prešove
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM