Správy

Na prešovskej základnej škole vyčíňa salmonelóza: Zdroj nákazy nie je známy, vyučovanie je zastavené!

Žiaci majú opäť voľno, hoci tentoraz neplánované. V Prešove sa na jednej zo základných škôl rozšírila salmonelóza a do konca týždňa sa tak nebude vyučovať. Zdroj nákazy podľa riaditeľky hygienikov nie je známy...

Ilustračný obrázok k článku Na prešovskej základnej škole vyčíňa salmonelóza: Zdroj nákazy nie je známy, vyučovanie je zastavené!
Zdroj: TASR

Hygienici sú v pozore. Pre vysoký počet nakazených salmonelózou sa na základnej škole na Májovom námesti v Prešove do konca týždňa nebude vyučovať.

Najviac si to odniesli najmenší školáci. „Najviac detí nám chýbalo na prvom stupni, v troch triedach ochorelo po osem žiakov. V ostatných triedach sú chorí dvaja – traja žiaci,“ potvrdila nákazu aj riaditeľka školy Dana Štucková. Pristúpilo sa teda k preventívnym opatreniam a to už počas minulého týždňa.

Všetky povrchy, ktorých sa deti dotýkajú škola dala vydenzifikovať a školskú jedáleň takisto. Lekári zo Sekčova tak zažili veľký nápor pacientov. „Zdroj nákazy nie je známy. Je potrebné vydenzifikovať a sanitovať celú stravovaciu prevádzku, zdržať sa akejkoľvek prípravy pokrmov a nápojov v nej do doby vykonania dezinfekcie a jej preverenia kontrolnými stermi. Kuchynskému personálu bol nariadený zvýšený zdravotný dozor, odborné vyšetrenie vrátane kultivácie. Nie je momentálne jasné, či nákazu spôsobilo požité jedlo, alebo nákaza prebehla kontaktom,“ uviedla riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Jana Mýtniková. Na škole je teda od utorka 22.9. vyhlásené riaditeľské voľno.

Čítajte tiež:

Odchod dvoch lekárok zo Solivaru na Sekčov: Primátorka dala pripraviť list, o toto v ňom poprosila…

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM