Ľubomír Hudačko Rôzne Rôzne

Odchod dvoch lekárok zo Solivaru na Sekčov: Primátorka dala pripraviť list, o toto v ňom poprosila...

Odchod dvoch lekárok zo Solivaru na Sekčov u obyvateľov vyvolal otázky a najmä starším ľuďom spôsobil komplikácie. Primátorka Andrea Turčanová sa o tejto veci podľa vlastných slov dozvedela iba z médií. Čo ešte o situácii povedala?

Ilustračný obrázok k článku Odchod dvoch lekárok zo Solivaru na Sekčov: Primátorka dala pripraviť list, o toto v ňom poprosila...
Zdroj: TASR

Na 11. mestskom zastupiteľstve v Prešove sa do pléna rokovania poslancov dostala aj problematika odchodu dvoch lekárok zo Solivaru na Sekčov. Tému uviedol Miroslav Benko, ktorý mal na primátorku a spoločnosť Prešov Real niekoľko otázok.

„Len z médií som sa dozvedel, že zo Solivaru odišli dve lekárky. Ako konalo mesto v tejto veci? Zle sa urobilo totiž stovkám ľudí. Aj na Solivare, aj na Soľnej bani aj v obciach v blízkosti Solivara tam ľudia využívali lekárov a teraz je tam patová situácia. Čo s tým ďalej?“ pýtal sa. K téme sa vyjadril aj konateľ spoločnosti Prešov Real, Jaroslav Buzogáň. Zdravotné stredisko spravuje totiž práve táto mestská firma.

„Obdržali sme ich písomné vypovede, dôvod ale nebol uvedený. Snažil som sa ich kontaktovať a presvedčiť ich, aby to stiahli, no úsilie bolo neúspešné. Musím povedať, že v objekte boli vymenené okná a radiátory, bola tam upravená fasáda, no ako som sa dozvedel, aj tak odišli za lepšími podmienkami. Neboli tam dokonca ani zvyšované nájomné ani kroky, ktoré by mohli byť vnímané negatívne,“ dodal.

Zareagovala aj primátorka Andrea Turčanová, ktorá sa o situácii podľa vlastných slov takisto dozvedela iba z médií. „Tiež som sa to dozvedela z médií, dala som preto pripraviť list pre VÚC v odbore zdravotníctva. Zo zákona síce povinnosť nevyplýva, aby nás o tom informovali, že schvaľujú presun z miesta. No som za to, aby komunikácia bola na takej úrovni, aby nás o tom informovali, keď to už neurobili lekárky. Poprosila som odbor, aby ná pomohol obsadiť miesta. Potrebujeme tam čím skôr dostať lekára, pevne verím, že sa nám to v spolupráci podarí,“ uviedla na záver.

Čítajte tiež:

Prešov bude opäť krajší: Chystá sa zmena, namiesto skládok vzniknú zelené plochy!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM