Rôzne

Na Delni sa uskutoční jedinečné podujatie: Zažiť môžete najväčšiu záchrannú akciu v Prešove!

Už onedlho budete môcť na prešovskom prírodnom kúpalisku Delňa zažiť veľké a jedinečné záchranárske podujatie na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Na Delni sa uskutoční jedinečné podujatie: Zažiť môžete najväčšiu záchrannú akciu v Prešove!
Zdroj: Dnes24.sk

Od 16. do 18. augusta sa na prírodnom kúpalisku Delňa a v Plaza Beach Resort v Prešove uskutoční Water Rescue Forum 2019. Bude plné aktivít, modelových záchranných situácií, prednášok, workshopov, ukážok záchranárskej techniky i atrakcií pre deti. Informovala o tom prešovská radnica na svojom webe.

Podujatie sa skutoční pri príležitosti storočnice Československého Červeného kríža a osláv 50 rokov Vodnej záchrannej služby Slovenského Červeného kríža.

„Témou a úlohou Water Rescue Forum 2019 je priblížiť širokej verejnosti činnosť Vodnej záchrannej služby SČK, zvýšiť povedomie bezpečného pohybu vo vodnom prostredí a taktiež prehĺbiť osvetu všeobecnej prvej pomoci,“ uviedla radnica.

Sobota a nedeľa budú patriť hlavnému programu na Delni. Hlavnou časťou Water Rescue Forum 2019 sú Majstrovstvá Slovenska Vodnej záchrannej služby, pričom však disciplíny hod záchranárskou loptou či vlajočky budú otvorené a do súťaže sa tak bude môcť prihlásiť ktokoľvek.

Bohatý program prinesie aj niekoľko prekvapení. Adrenalín bude možné zažiť na lanovke a k zapožičaniu budú rôzne plavidlá ako raftový čln, kajaky, kanoe, paddleboardy, veslice, surfy a iné. Nebudú chýbať ukážky hasičskej techniky, ukážky práce a spolupráce záchranárskych psov, interaktívny detský kútik, ovocný bar, hudobný večer s laserovou šou a ďalšie.

Podujatie Water Rescue Forum 2019 pod záštitou prešovskej primátorky Andrey Turčanovej organizuje Vodná záchranná služba Slovenského Červeného kríža a OZ Prvá pomoc zážitkom.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Videli ste tieto zábery? V Prešove sa ukázala parádna dúha…

Nádhera zachytená na FOTKÁCH: Nad Prešovom sa zjavila obrovská dúha
10
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM