Krimi

Muž v Prešove zrazil ženu (†73) a ušiel. Polícia: Ak by tam ostal, ujma by nevznikla

Podozrivým mužom (48) zo spáchania trestných činov bol vodič osobného motorového vozidla. Polícia tvrdí, že ak by na mieste ostal, ujma by nevznikla.

Ilustračný obrázok k článku Muž v Prešove zrazil ženu (†73) a ušiel. Polícia: Ak by tam ostal, ujma by nevznikla
Zdroj: Polícia SR - Prešovský kraj

V piatok 24. jaunára podvečer vyhasol život Prešovčanky (†73). Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a prečinu neposkytnutia pomoci.

Polícia zaistila stopy

Podozrivým mužom zo spáchania trestných činov bol vodič osobného motorového vozidla značky Mercedes, uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

„Po dopravnej nehode nezotrval na mieste nehody a neposkytol prvú pomoc poškodenej žene, ale odišiel. Polícia na mieste zaistila stopy, ktoré boli zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie,“ vysvetlila hovorkyňa.

„Urobil tak napriek tomu, že zotrvaním na mieste dopravnej nehody by nevznikla žiadna ujma či nebezpečenstvo jemu alebo niekomu inému,“ pokračovala Ligdayová.

Z čoho ho obvinili

Policajný vyšetrovateľ na základe dôkazov vzniesol voči mužovi obvinenie vo veci prečinu neposkytnutia pomoci.

„Prešovčan bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ na obvineného spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby,“ dodala hovorkyňa s tým, že obvinenie vo veci trestného činu usmrtenia doposiaľ nebolo vznesené, nakoľko vyšetrovateľ zatiaľ nedisponuje výsledkom znaleckého skúmania z odboru zdravotníctva.

V obrazoch si pozrite aj zábery tesne po tom, čo na sídlisku Šváby spadlo zábradlie. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Obrazom: Na Šváboch v Prešove spadlo zábradlie
11
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM