Ľubomír Hudačko Správy

Mimoriadne rokovanie mestských poslancov v Prešove: Skončilo sa už po 17 minútach!

Na základe žiadosti tretiny mestských poslancov bolo v posledný februárový deň na programe mimoriadne zasadnutie mestského zastupiteľstva. Prítomní boli zástupcovia mládežníckeho parlamentu a takisto občania. Rokovanie sa ale skončilo už po 17 minútach.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadne rokovanie mestských poslancov v Prešove: Skončilo sa už po 17 minútach!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Mimoriadne zastupiteľstvo v Prešove bolo tentoraz mimoriadne krátke. Len čo si niektorí poslanci zobrali čas na svoje požiadavky a návrhy k doplneniu programu, onedlho sa trištvrtina miestnosti vyprázdnila.

Dnešné zastupiteľstvo malo byť podľa vyjadrení tretiny poslancov, ktorí primátorku požiadali o toto mimoriadne rokovanie, najmä o občanoch. Hneď prvý bod programu a teda Návrh na zriadenie Návrhovej komisie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov a voľba jej členov neprešiel, keďže väčšina poslancov sa hlasovania zdržala. Tým teda rokovanie ani nemohlo ďalej pokračovať a ukončené bolo už po 17 minútach čistého času.

„Spamätávam, čo sa deje, je to bolestné politikárčenie. Neviem si predstaviť, prečo by som mala hlasovať proti tomu, aby vystúpili občania. Tieto žabomyšie vojny ma prestávajú baviť,“ povedala nezaradená poslankyňa Janette Langová. Hoci sa poslanec Juraj Hudáč dožadoval ponechania zapnutých mikrofónov, aby mohol rokovať aspoň s kolegami z poslaneckého klubu, primátorka označila ich aktivitu za neoficiálnu a trištvrtina miestnosti sa následne vyprázdnila.

A čo hlava mesta uviedla na margo prítomných občanov, ktorým dnes nebol umožnený priestor na vystúpenie? „Na mimoriadnom zastupiteľstve ani nebýva zvykom, aby občania vôbec vystúpili. Samozrejme, všetkých ale pozývam na najbližšie riadne zasadnutie mestského zastupiteľstva,“ vysvetlila. To bude na programe o dva týždne, 14. marca.

Môže vás zaujímať:

Koľko eur mierna zima ukrojila z prešovskej kasy? Takúto sumu radnica doposiaľ na zimnú údržbu vyčerpala!

Ciele, ktoré majú prispieť k lepšiemu životu na Sekčove: Aj TOTO sa chystá na najväčšom prešovskom sídlisku

Maratón rokovania si pýta dávky kofeínu: Koľko káv prešovskí poslanci vypijú na zastupiteľstve?

Mimoriadne rokovanie poslancov v Prešove? Trvalo len pár minút
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM