Ľubomír Hudačko Správy

Len pár rokov dozadu a predsa už trochu retro: Spomínate si na Kuzmányho ulicu pred rekonštrukciou? FOTO

Na súčasnú podobu prešovského úseku, ktorý spojil centrum mesta so sídliskom Sekčov sme si zvykli rýchlo a niekedy je ťažké uveriť, že to bolo len nedávno, keď táto lokalita vyzerala úplne inak. Spomínate si ešte? Zábery tri roky pred rekonštrukciou vám osviežia pamäť.

Ilustračný obrázok k článku Len pár rokov dozadu a predsa už trochu retro: Spomínate si na Kuzmányho ulicu pred rekonštrukciou? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Prestavba komunikácie, ktorá spojila Rusínsku ulicu s Čiernym mostom a zlepšila tak prejazd na sídlisko Sekčov z centra mesta, sa začala v septembri 2014. Stavbu v hodnote 1,3 milióna eur realizovala akciová spoločnosť Doprastav.

Mesto spolu s krajskou samosprávou riešilo odkúpenie pozemkov pre túto stavbu asi tri roky. Výstavba 300 metrov dlhého úseku zahŕňala okrem úpravy cesty aj rozšírenie mosta nad železničnou traťou, chodníky a cyklistické pruhy, výstavbu protihlukovej steny či rekonštrukciu verejného osvetlenia.

Komunikáciu III/06815 spravuje Prešovský samosprávny kraj a ten ju aj z vlastných zdrojov upravil. Mesto malo vysporiadať pozemky štátu, jedného súkromného vlastníka a mestské parcely. Samosprávny kraj mal vysporiadať pozemky šiestich súkromných vlastníkov, ktorým vyplatil kompenzáciu v celkovej výške 700 000 eur. Tento proces trval sedem rokov.

Zmluvu na modernizáciu vozovky podpísali v júli 2014 s akciovou spoločnosťou Doprastav. Celá stavba bola rozčlenená do 38 stavebných objektov a práce boli urobené za 15 mesiacov. Od 1. septembra je Rusínska ulica na základe rozhodnutia ministerstva dopravy zaradená do kategórie ciest I. triedy pod číslom I/20. Prečíslovanie cestnej siete prinieslo nové zvislé a vodorovné dopravné značenie. A ako vyzerala lokalita pred tromi rokmi ešte pred štartom rekonštrukcie si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Môže vás zaujímať:

Dopravný podnik v Prešove chystá zmeny: V našom meste pribudnú zbrusu nové zastávky!

Naoko obyčajná križovatka, ale z pohľadu vodiča možný problém: Semafor v Prešove zakrýva dopravná značka, FOTO

Prešovské cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení obávajú najviac

foto: ilustračné

zdroj: dnes24/tasr

Stará tvár prešovskej Kuzmányho ulice: Ťažko veriť, že je to len pár rokov
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM