Ľubomír Hudačko Rôzne

Kaderníčka Marianna nám to prezradila: 5 základných chýb, ktoré Prešovčanky robia pri účesoch!

Kaderníčka Marianna Ovčariková má z praxe už množstvo skúseností. Nechajte si poradiť a zistite, či ste pri účesoch doposiaľ všetko robili správne.

Ilustračný obrázok k článku Kaderníčka Marianna nám to prezradila: 5 základných chýb, ktoré Prešovčanky robia pri účesoch!
Zdroj: Dnes24.sk

O chybách, ktoré Prešovčanky robia pri líčení sme vás už informovali. Tentoraz sme sa zamerali na chyby, ktoré dámy robia pri účesoch. Rady a tipy na to, aby ste sa ich nedopúšťali nám uviedla kaderníčka z Prešova Marianna Ovčariková. Svoju kadernícku prax v roku 2003, hneď po škole. V tunajšom salóne Vivien pôsobí ostatné dva roky.

1. Domáce farbenie

Veľa žien si farbí vlasy doma, čo nie je zlé, ale ak sa netrafia do správneho odtieňa nastane problém a vtedy sa zvyknú ženy hneď prefarbovať inou farbou, čo vlas zbytočne poškodzuje a presúša. Preto neodporúčam, aby si ženy menili svoju farbu vlasov doma zakúpeními farbami, lebo to nezvykne dopadnúť dobre.

2. Nesprávna starostlivosť o vlasy

Ak nie sú vlasy správne ošetrené po chemických úpravách – ako je farbenie, melírovanie či trvalá – zvyknú byť už na prvý pohľad bez lesku a skrepované. V dnešnej dobe je množstvo výrobkov, ktoré si ženy vedia vybrať a zakúpiť, čo sú šité na mieru poškodenia ich vlasov. Pri zlom výbere regenerácie či ošetrovania sa vlasy zbytočne zaťažujú.

3. Nesprávne zvolený strih

Každá žena je iná, má inu tvár, inu farbu pleti či vlasov a keď ju kaderníčka správne neusmerní v tom, čo jej pristane, nemusí to dobre dopadnúť. Každá kaderníčka musí vedieť správne urobiť typológiu klientky, aby bola spokojná so svojími vlasmi.

4. Strihanie vlasov doma

Je veľa šikovných žien, ktoré sa vedia aj samé ostrihať. Majú môj obdiv. No nemusí to vždy dobre dopadnúť a zle ostrihané vlasy sa ťažko upravujú. Vždy sa dá urobiť už len kratší strih.

5. Tupírovanie vlasov

Zlé tupírovanie vlasov som si všimla u mladých dievčat. Ak sa to preháňa, tak sa vlasy lámu.

Môže vás zaujímať:

Známa kaderníčka z nášho mesta to prezradila: Pozrite, aké požiadavky majú prešovské nevesty

Vianočná výzdoba sa tento rok v centre Prešova rozšíri: Kde všade nás bude tešiť svetielkujúca nádhera?

foto: archív mo

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM