Ľubomír Hudačko Rôzne

Známa kaderníčka z nášho mesta to prezradila: Pozrite, aké požiadavky majú prešovské nevesty

Prelom leta a jesene je často aj príležitosť prežiť svoj veľký deň a spečatiť vzájomnú lásku sobášom. Kaderníčka z Prešova nám prezradila, čo je tento rok trendy a aj to, aké požiadavky majú prešovské nevesty.

Ilustračný obrázok k článku Známa kaderníčka z nášho mesta to prezradila: Pozrite, aké požiadavky majú prešovské nevesty
Zdroj: Dnes24.sk

Marianna Ovčariková z Prešova začala svoju kadernícku prax v roku 2003, hneď po škole. V tunajšom salóne Vivien pôsobí ostatné dva roky.

Najhoršie je, keď príde aj mama

Dnešné účesy sú podľa Marianny trochu ležérnejšie a viac uhladené ako pred pár rokmi. „Skôr sa vlasy upravujú a nechávajú rozpustené a vo vlnách. Ale vždy všetko odvíja od požiadaviek a predstáv neviest. Veď je to ich veľký deň. Väčšia žien už má jasno v tom ako chce vyzerať, ale nie vždy sa to dá úplne presne aj zrealizovať,“ hovorí.

Kaderníčka zároveň prezradila, aký prípad je v tomto smere najhorší. „Najhoršie je, keď príde nevesta s mamou a mama je tá, čo ma usmerňuje, ako to chce. Ja sa snažím, aby bola nevesta tá spokojná a ona sa v ten deň musí cítiť dobre. Ak už mám ja radiť neveste, tak vždy chcem vidieť šaty a robím aj typológiu nevesty. Niekto má rád romantické účesy a niekto preferuje trochu extravagancie. A tým sa snažím vyhovieť každej,“ doplňuje svoje skúsenosti.

V jednoduchosti je krása

Jedným dychom dodáva, že najradšej má, keď sú nevesty prirodzené. V jednoduchosti je predsa krása. Účes sa podľa jej slov prispôsobuje šatám, no nevesta nesmie byť vyššia ako ženích. Riadi sa aj podľa ozdoby, ktorú chce mať vo vlasoch. Dokonca, aj nevesty vo vyššom veku sa držia trendov.

„Avšak, nedá sa urobiť účes, ak na to nie sú vlasy v určitej dĺžke alebo hustote. Ak príde nevesta s obrázkom, tak vždy sa snažím urobiť nejaký kompromis, aby bola spokojná ona a aby som to ja mohla učesať. Žiadna z neviest mi však neprišla s tým, aby mala netradičnú farbu vlasov. Ale ak by sa v nej cítila dobre, ja sa tým nezaoberám,“ dodáva Marianna. A čo je na jej práci najkrajšie? „To, keď vidíte spokojnosť zákazníčky. Keď sa cítia dobre a tiež to, že je to kreatívne. Nikdy neučešete ten istý účes dvakrát. Dôležité je, keď vás práca baví a ide to všetko tak, ako má,“ zakončila Prešovčanka.

Čítajte tiež:

Kaderníčka z metropoly Šariša to prezradila: Tieto účesy medzi Prešovčankami fičia najviac!

5 rád od vizážistky z Prešova: V čom spočíva tajomstvo dokonalej pleti?

foto: archív mo

Účesy prešovských neviest: Tieto sú aktuálne v kurze!
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM