Ľubomír Hudačko Rôzne

5 rád od vizážistky z Prešova: V čom spočíva tajomstvo dokonalej pleti?

Základom kvalitnej vizáže je aj čistá a zdravá pleť, ktorá je jednou z prvých vecí, ktoré si na človeku všimnete. Poradili sme sa teda s odborníčkou. Prečítajte si užitočné rady a tipy od mladej a šikovnej vizážistky Nikoly Bratkovej.

Ilustračný obrázok k článku 5 rád od vizážistky z Prešova: V čom spočíva tajomstvo dokonalej pleti?
Zdroj: Dnes24.sk

Popri strednej odbornej škole v Prešove s odborom kozmetička nadobudla štvorročnú prax. Po ukončení štúdia sa aktívne začala venovať kozmetike, starostlivosti o pleť a líčeniu od decembra minulého roka vo svojom novootvorenom kozmetickom salóne Niki v Prešove v centre mesta na Hlavnej ulici 77.

Čo letí tento rok?

Nikola Bratková nám prezradila nielen to, aké sú najnovšie trendy v líčení a vizáže: „Tento rok sa dostáva do popredia jemné líčenie v broskyňových odtieňoch, tzv. prirodzenosť. Pre odvážnejšie a vášnivejšie typy beží trend červené odtiene na perách. Čo sa týka líčenia očí, aktuálna sezóna hlási návrat tmavých očných liniek ktoré vyvolávajú efekt mačacích očí. V kurze stále ostávajú aj farebné očné tiene a v zime skôr sýtejšie farby, teda dymové,“ prezrádza.

Zároveň potvrdzuje, že človek, ktorý pracuje s ľuďmi, ich vizážou a pleťou by mal mať k tejto práci vzťah a nemal by to robiť hocikto. Čo sa týka make-upu, ona sama ho v lete nepoužíva: „Pre zdravie pleti je určite lepšie aby bola prirodzená. Som skôr typ ženy, ktorá uprednostní make up pred prirodzenosťou. Hoci v lete make up nepoužívam, keďže človek je krásne opálený,“ hovorí.

5 rád od odborníčky

A akých je podľa nej 5 najdôležitejších tipov k tomu, aby mali ženy zdravú pleť?

  • Jednoznačne návšteva kozmetického salóna raz mesačne – hĺbkové čistenie pleti, kozmetická masáž, masky
  • Dôležitý je dostatok spánku
  • Udržiavať si pleť kvalitnou kozmetikou, spraviť si doma peeling
  • Dodržiavať pitný režim, aby pleť bola hydratovaná, vypnutá a vyzerala zdravo
  • Investícia do kvalitnej kozmetiky. Kvalitný make upy a podobne

Podľa Nikoly je u každého individuálne to, čo a ukoho z produktov zaberie najúčinnejšie. Priznáva, že úpravu žien hodnotí aj bežne pri prechádzke po meste: „Samozrejme, ide o profesionálnu deformáciu. Sledujem to vždy, keď idem po meste, až to môže vyzerať blbo. No všímam si také veci, hoci si uvedomujem, že aj ja mám nedostatky a ľudia si ma môžu taktiež obzerať,“ smeje sa sympatická vizážistka.

Boli sme tiež zvedaví na to, či Prešovčanky používajú kvalitný make up, alebo sa uspokoja s lacnejším produktom: „Každá žena používa to, čo jej vyhovuje. Myslím si, že väčšina ľudí skôr volí ten zlatý stred,“ hovorí a jedným dychom dodáva, že otázky klientiek k radám a tipom sú samozrejmosťou. „Pýtajú sa dosť veľa a nechajú si poradiť od profesionála. Najčastejšie majú požiadavky, že chcú vyzerať o 10 rokov mladšie,“ zakončila so smiechom.

Čítajte tiež:

5 rád od ostrieľanej kaderníčky z Prešova: V čom spočíva tajomstvo pekného účesu?

foto: archív Nikoly Bratkovej

Vizážistka Nikola Bratková: Aj takto vyzerá jej tvorba
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM