Ľubomír Hudačko Kultúra

Jún už klope na dvere, zapíšte si do kalendárov: 10 podujatí v Prešove, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti

Ani sme sa nenazdali a už prichádza ďalší nový mesiac. V júni sa v Prešove bude konať viacero zaujímavých podujatí. My sme z nich vybrali presne desať.

Ilustračný obrázok k článku Jún už klope na dvere, zapíšte si do kalendárov: 10 podujatí v Prešove, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti
Zdroj: Dnes24.sk

Medzinárodný deň detí

1. júna od 14:00 na Hlavnej

Medzinárodný deň detí – popoludnie plné zábavy. Vyberáme z pogramu: Tvorivé dielne, zábavné hry a súťaže, maľovanie na tvár, leteckí modelári, predvádzanie činnosti mestskej polície a hasičského zboru, detské divadlo, mažoretky, bienále ilustrácií Grand prix BIB 1967–2015, krst Legendária 2 s Adamom Žampom, koncerty skupín ako Sunlips, Papyllon či Five rock souls.

Fragile Queen Tour

1. júna 19:00 – 21:00 v Kine Scala

Fragile zaspieva legendárne piesne britskej kultovej kapely Queen. Spojenie jedinečných hlasov a rockovej kapely budete môcť počuť i v našom meste.

DPMP – Deň otvorených dverí

4. júna 10:00 – 14:00 v areáli DPMP, Bardejovská 7, Ľubotice

Pozvánka na deň otvorených dverí v sobotu 4.5.2016. Občer­stvenie, tombola. Doprava do areálu DPMP zdarma kyvadlovou dopravou na trasách: Sídlisko III – DPMP a Šváby a Sekčov – DPMP.

Dni mesta Prešov 2016

6. júna 14:00 – 11. júna na Hlavnej

V rôznych častiach mesta vás čaká bohatý program pre najmenších, ale aj starších a na svoje si prídu aj hudobní fajnšmekri. Čaká vás špeciálny koncert prešovskej kapely Komajota, zahrajú aj Janais, Hex či Žobráci. Nebude chýbať ani pivná burza, kultúrne vystúpenia, tradičné chute Šariša, predvedie sa aj Prešovský klub kuchárov a cukrárov, pripravené budú aj hry a súťaže pre deti a mnoho ďalšieho.

Bez zbytočných slov

14. júna 19:00 – 20:30 PKO Čierny orol

Grotesky Juraja Benčíka – klauna Cirque du Soleil. Hodinová interaktívna klauniáda, v prvej polovici ktorej sa do hry zapájajú diváci a môžu si vyskúšať imaginárnu realitu. V druhej polovici sa klaun schová za štyri masky – masku smrti z Bali, karnevalovú masku z Benátok, masku anonymnú a súčasnú karikatúrnu – a do hry vťahuje celé publikum.

Dobrý festival 2016

17. júna 15:00 – 18. júna 2016 prírodné kúpalisko Delňa

Na deviatom ročníku Dobrého festivalu sa na piatich pódiách, avšak pod jednou festivalovou strechou, už tradične stretnú rôzne hudobné žánre 17. – 18. 6.2016, prírodné Kúpalisko Delňa v Prešove. Organizátori pripravili aj bohatý sprievodný program, či už tradičnú prehliadku bojových umení, zumba workshopy, ale aj diskusné krúžky a výstavy. Pre deti bude pripravený detský kútik s bohatým programom.

Malá domov – malá komédia o veľkom futbale

20. júna 2016 / 18:00 – 20:00 v Kine Scala

Útočná futbalová komédia, v ktorej sa hrá o všetko. Futbal po slovensky vyvoláva útok na vaše bránice. Vybehne pred vás päť hercov a z toho len traja vám predstavia dve kompletné futbalové jedenástky a rozokryjú pozadie historicky najdramatickejšieho zápasu našej prvej ligy Hrajú Ady Hajdu, Michaela Čobejová, Peter Batthyány, Štefan Richtárech / Lukáš Dóza a Štefan Martinovič / Jakub Ružička. Hlasy komentátorov – Stanislav Staško a Kamil Mikulčík zaznejú z nahrávky.

Obchod na korze

21. júna 18:30 – 21:25 v DJZ – Historická budova

Dramatizácia poviedky Ladislava Grosmana. Stolár Tono Brtko arizuje v roku 1942 v mestečku Sabinov obchod židovky Rozálie Lautmanovej. Tragikomédia o dvoch bezbranných ľuďoch, ktorí sa vplyvom spoločenského diania ocitli v neriešiteľnej situácii, do akej sa môže dostať každý z nás.

Poručík v Inishmore

27. júna 19:00 – 20:00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Hosťujúce divadlo Divadlo Kontra, Dosky 2007– Objav sezóny, uvádza v slovenskej premiére. V časoch, keď je terorizmus reálnou hrozbou, McDonagh zabíja smiechom a odhaľuje jeho absurditu! Jedného dňa na írskom ostrove Inishmore záhadne zahynie kocúr.

Free Feeling / Brain Sneezing

30. júna 20:00 – 22:00 vo Wave Club

Medzinárodná súťaž a výstava kresleného humoru na tému Sloboda prejavu a koncert Katky Koščovej. Podujatie sa koná pod záštitou slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie.

Môže vás zaujímať:

Na Dni mesta Prešov sa tešíme rok čo rok: V ktorý deň vystúpia kapely Komajota či Hex?

Už je známy harmonogram, na ktorý sme čakali: Presné časy vystúpení kapiel na Dobrom festivale!

V Prešove sa chystá špeciálny koncert: Exkluzívne vystúpenie pod holým nebom na Hlavnej ulici!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM