Ľubomír Hudačko Správy

Hľadáte aj vy parkovanie naľavo? Vodičov pod Šalgovíkom mätú nové dopravné značky, FOTO

Mesto v tejto súvislosti apeluje na všetkých vodičov, aby sa pri parkovaní na Sekčovskej ulici riadili osadeným dopravným značením.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte aj vy parkovanie naľavo? Vodičov pod Šalgovíkom mätú nové dopravné značky, FOTO
4
Galéria

Nový BUS pruhy v lokalite Pod Šalgovíkom niektorým vodičom môže narobiť starosti. Svoje o tom vie aj naša čitateľka, ktorá býva neďaleko a vidí ich nejedno trápenie.

„Po vyznačení BUS pruhu boli na mieste osadené nové dopravné značky, ktoré však môžu byť a aj sú pre niektorých vodičov mätúce. Keďže vidia šípku vľavo a nie rovno hore, odbočujú vľavo, kde je napríklad súkromný pozemok. Spôsobujú tak chaos,“ prezradila svoj postreh čitateľka.

Poučenie vodičov

Neraz sa musí vo svojom BUS pruhu vyhýbať zaparkovaným vozidlám aj linka MHD.

„Bývam neďaleko, takže vidím aké problémy nastali, odkedy tu tá značka je. Zvýšil sa počet áut, ktoré odbočujú vľavo a potom sa otáčajú, keď zbadajú zákaz vjazdu,“ dodala k téme svedkyňa chaosu na mieste.

Daná novinka je však v absolútnom poriadku a je len na vodičoch, aby si situáciu čo najskôr osvojili a poučili sa z nej.

„Dopravná značka na fotografii označuje začiatok úseku určeného na parkovanie vozidiel. Šípka v opačnom smere označuje koniec úseku určeného na parkovanie. V tejto súvislosti apelujeme na všetkých vodičov, aby sa pri parkovaní na Sekčovskej ulici riadili osadeným dopravným značením,“ vysvetlil pre Prešov Dnes24 hovorca mesta Vladimír Tomek.

Osadenie je správne

Uvedené dopravné značenie je teda podľa slov hovorcu osadené správne, v zmysle platnej vyhlášky Ministerstva vnútra Slovenskej republiky č. 30/2020, ktorá je v platnosti od 1.4.2020. V danej vyhláške sa uvádza:

„Na značke pre statickú dopravu umiestnenej šikmo na os vozovky možno začiatok jej platnosti vyznačiť bielou vodorovnou šípkou smerujúcou k vozovke, priebeh jej platnosti vyznačiť bielou vodorovnou šípkou smerujúcou k vozovke a bielou vodorovnou šípkou smerujúcou od vozovky a koniec jej platnosti bielou vodorovnou šípkou smerujúcou od vozovky."

Viac záberov nájdete v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Parkovanie na prešovskom Sekčove je po novom trochu iné
4
Galéria

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM