Šport

Hádzanári Prešova v Lige majstrov prehrali: Postupové šance sú znížené na minimum

Tatranu Prešov sa v hádzanárskej Lige majstrov zrejme zo skupiny postúpiť nepodarí. Po ďalšej prehre s macedónskym Skopje ich šance klesli na minimum.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanári Prešova v Lige majstrov prehrali: Postupové šance sú znížené na minimum
Zdroj: TASR

Hádzanári Tatrana Prešov prehrali vo svojom ôsmom zápase v C-skupine Ligy majstrov na palubovke Metalurgu Skopje 20:26. Pre Prešovčanov znamená prehra v Macedónsku zníženie postupových šancí na minimum. Prešovčania mali dobrý vstup do zápasu, keď viedli 3:0, ale od stavu 7:6 už iba doťahovali náskok súpera. V Lige majstrov sa najbližšie predstavia v nedeľu 4. decembra na palubovke nórskeho tímu Elverum Handball.

V úvodnej desaťminútovke nedovolili hráčom Metalurgu ani raz skórovať a po zásahoch Urbana, Rábeka a aj brankára Čuprinu bol stav 0:3. Po sérii nepremenených šancí na oboch stranách sa však domáci vzchopili. Dokázali vyrovnať a za stavu 7:6 išli prvýkrát do vedenia. Od tohto momentu Prešovčania ani raz neviedli. Vo vyrovnanom prvom polčase sa výbornými zákrokmi prezentovali obaja brankári, pričom s pribúdajúcimi minútami mal viac práce prešovský Čuprina. Domáci sa v poslednej akcii prvého polčasu dostali do vedenia (11:10), ktoré zvýraznili v úvode druhého polčasu.

Metalurg v druhej časti výrazne zlepšil defenzívnu hru, proti ktorej mali Prešovčania problémy. Ich zástavu viackrát zdvihol úspešne zakončujúci Rábek, ale domáci si v druhom polčase vytvorili trojgólový náskok, z ktorého úspešne ťažili. Prešovčania sa snažili o vyrovnanie, ale domáci im koncentrovaným výkonom nedovolili zdramatizovať zápas. V 23. minúte viedol Metalurg už o päť gólov – 21:16. Prešovčania už v závere nemali dostatok najmä psychických síl vzdorovať rozbehnutému súperovi, ktorý ešte zvýraznil svoj náskok.

Liga majstrov, C-skupina:

  • Metalurg Skopje – Tatran Prešov 26:20 (11:10)
  • Najviac gólov Skopje: Taleski 10, Obradovič 5, Gugleta 5
  • zostava a góly Tatrana: Čuprina 2, Bražnik – Rábek 6, M. Šárpataky, Humeňanský, Hrstka 2, Krok 2, Sadovij, Ľ. Šárpataky, L. Urban 1, Peskov 3, Vučko 3, Jankovič, Páleš, Carapkin
  • Rozhodovali: Brkič, Jusufhodzič
  • vylúčení: 2:3
  • ŽK: 1:2
  • TH: 4/1 – 1/1

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM