Futbal

Futbalisti Tatrana fanúšikov opäť sklamali: Po ďalšej prehre sú poslední v tabuľke

Vo Fortuna lige to opäť nevyšlo. Šarišania z Tatrana Prešov nestačili v ligovom súboji na Zlaté Moravce a prepadli sa až na posledné miesto.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Tatrana fanúšikov opäť sklamali: Po ďalšej prehre sú poslední v tabuľke
Foto: Rastislav Búgel

V klasickom 6-bodovom stretnutí boli od úvodu aktívnejší domáci. Už v 2. minúte dobre mierenú strelu de Oliveiru pozorný Talian vyrazil. Na opačnej strane sa v dobrej pozícii ocitol Ashiru, v koncovke však zlyhal. Po góle volala situácia z 20. minúty, keď po závare v pokutovom území hostí Boszorádovu hlavičku k pravej žrdi Talian bravúrne vytesnil. Prebiehala 32. minúta, Gešnábel sa šikovne uvoľnil, ale jeho prudký center na hranici malého vápna zastavila Dzuríkova ruka. Nariadený pokutový kop Orávik s istotou premenil. V 36. minúte sa skóre mohlo meniť opäť, ale Válovčan zoči-voči Talianovi namieril iba do neho. Aj po zmene strán to boli domáci, ktorí sa viac tlačili do ofenzívy. V 49. minúte skúšal šťastie Válovčan a jeho prudká strela z uhla len tesne minula cieľ.

V 65. minúte poslal ideálny center na hranicu malého vápna Boszorád, ale de Oliveira hlavičkou len tesne minul ľavý roh prešovskej brány. Skóre sa opäť menilo v 68. minúte, to sa aktívny Boszorád predral do šestnástky presnou prihrávkou našiel osamoteného Orávika a ten pohotovou strelou z prvej nedal Talianovi šancu. Hostia sa síce snažili, ale ich pokusy prevažne končili pred šestnástkou. V 79. minúte sa dočkal odmeny za aktívny výkon aj Boszorád, ktorý presnou strelou k žrdi upravil na 3:0. V závere mohol dovŕšiť hetrik Orávik, ale z dobrej pozície mieril tesne mimo. Po jednoznačnom víťazstve ViOnu si obe mužstvá vymenili postavenie v aktuálnej tabuľke Fortuna ligy.

Hlasy trénerov

Juraj Jarábek, tréner Zlatých Moraviec: „Vstúpili sme do stretnutia dobre, chlapci ukázali charakter, chcenie a snahu o dobrý výsledok. Dôležitý moment stretnutia bol prvý gól, ktorý nás upokojil a po druhom sme si to už užívali. Chalani chcú aj naďalej tvrdo pracovať. Šesť bodov z posledných dvoch stretnutí teší, ale nám ukáže, na čo máme, až sobotný duel s Podbrezovou.“

Miroslav Jantek, tréner Prešova: „Prvýkrát od môjho príchodu k mužstvu som bol rozčarovaný. Bol to zápas o bytí či nebytí. ViOn mal od začiatku prevahu, potom prišiel nešťastný moment pri ruke Dzuríka. Po zmene strán po chybe nášho mladého hráča sa ViOn dostal do dvojgólového vedenia, mal radosť z hry a zaslúžene zvíťazil.“

ViOn Zlaté Moravce-Vráble – 1. FC Tatran Prešov 3:0 (1:0)

  • Góly: 33. a 68. Orávik (prvý z 11 m), 79. Boszorád
  • Rozhodoval: Královič
  • ŽK: Dzurík (Prešov)
  • 1038 divákov.

ViOn Zlaté Moravce-Vráble: Kováč – Boszorád, Karlík, Pintér, Pastva – Orávik, Bariš, Obročník, Gešnábel (66. Guilavogui) – Válovčan (80. Sombat), de Oliveira (84. Sedlák)

1. FC Tatran Prešov: Talian – Petko, Bartek, Jacko, Bujňák (74. Tubonemi) – Dzurík – Ashiru, Katona, Keresteš, Leško – Rolinc (61. Kubus)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM