Hádzaná

Hádzanári Prešova: Sú na sústredení v Srbsku, podľa trénera prišli lepšie pripravení

Hráči Tatrana Prešov odohrali turnaj v plážovej hádzanej. Teraz už absolvujú kondičné sústredenie v Srbsku a podľa trénera prišli lepšie pripravení.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanári Prešova: Sú na sústredení v Srbsku, podľa trénera prišli lepšie pripravení
Zdroj: Viktor Zamborský

Počas plážovej hádzanej bolo sedemnásť hráčov rozdelených do dvoch tímov, ktoré na seba napokon narazili vo finále. Z celkového víťazstva sa tešil tím „modrých“, ktorý zdolal vo finále „zelených“ 2:0.

Po ťažkom týždni spestrenie

Napriek tomu, že v tíme Tatrana je len zopár dní, ani pre novú posilu Javiera Muňoza Cabezona nebol turnaj v plážovej hádzanej žiadnou novinkou. „Párkrát som už plážovú hádzanú hral, pravidlá poznám, takže nemal som žiadny problém. Po ťažkom týždni je takéto spestrenie v poriadku. Nie je to len o hádzanej, ale aj o tom, aby sme sa chlapci dali dokopy,“ uviedol Javi, ktorý hral v striebornom „zelenom“ tíme.

Hráči si v stredisku Kanjiža od pondelka rozložili na týždeň tréningový stan. „Budeme tam sedem dní všetci spolu, na čo sa teším, keďže som ešte nebol s Tatranom na žiadnom sústredení. Zatiaľ tréningy zvládam bez problémov, nemám extra veľkú svalovku, takže som zatiaľ spokojný. V Srbsku zase dostaneme zabrať. Najmä na raňajších tréningoch. Večerné by mali byť v hale už s loptami, lebo po príchode zo Srbska nás už čakajú aj prvé prípravné zápasy,“ povedal pred odchodom Straňovský, ktorý bude na izbe práve so španielskym legionárom Javierom Cabezonom.

Tréner: Sú lepšie pripravení

Tréner Slavko Goluža ocenil, že hráči prišli už na úvodný tréning dobre pripravení. Prvý týždeň venovali posilňovaniu a behu. V kondičnej príprave plánuje pokračovať aj v Srbsku. „Budeme trénovať sedem dní. Nebude ale potrebné chlapcov až tak šťaviť, keďže prišli lepšie pripravení ako pred dvoma rokmi, keď sme na sústredení boli naposledy. Musíme sa ale spolu zžiť, keďže prišlo päť nových chlapcov. Musíme ich rýchlo zapracovať do systému, ktorý hráme. Bude teda dosť posilňovania, ale i hádzanej. Je to tá časť prípravy, keď je hráčom ťažko. Po návrate nás už budú čakať prvé prípravné zápasy,“ avizoval tréner.

A v obrazoch si pozrite aj to, ako by mohla vyzerať v budúcnosti prešovská Delňa. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Novinkou bude aj kempovanie: FOTO, ako by mohla vyzerať Delňa v budúcnosti
9
Galéria
Zdroj: Architektonické štúdio Atrium
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM