Ľubomír Hudačko Rôzne

Festival architektúry a dizajnu: Prešovčania si prezerajú návrhy rekonštrukcií, FOTO

V centre mesta sú panely s vizualizáciami či návrhmi rekonštrukcií. Tie sa týkajú aj známych prešovských lokalít a ľudia si ich prezerajú so záujmom.

Ilustračný obrázok k článku Festival architektúry a dizajnu: Prešovčania si prezerajú návrhy rekonštrukcií, FOTO
15
Galéria

Veľké spektrum výstav, prednášok či iných aktivít. To zažíva Prešov počas aktuálneho Festivalu architektúry a dizajnu. V centre mesta je k dispozícii opäť aj verejná výstava.

A tak si na Hlavnej ulici môžu Prešovčania aj návštevníci mesta pozrieť už zrealizované projekty v meste, ale aj tie pripravované. Presne to vám prinášame vo fotogalérii a tak si môžete napríklad preštudovať, aké úpravy sa chystáju na nádvorí pred PKO Čierny orol, ako zatiaľ vyzerá výstavba útulku pre zvieratá či návrh rekonštrukcie Záhradného kina, resp. Kina Scala.

Napríklad Kino Scala je dnes využívané ako divadelná scéna, k čomu však nie sú v existujúcom priestore ideálne podmienky. „Chýbajú najmä prvky javiskovej techniky, diskrétne nástupy na javisko, potrebné zázemie. Rekonštrukciu chápeme ako očistenie pôvodného objektu od nevhodných stavebných úprav tak, aby sa zviditeľnil pôvodný charakter objektu,“ uvádzajú autori tejto chystanej obnovy. Viac už vo fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Ľudia sa pri nich zastavujú: FOTO návrhov a vizualizácií projektov v Prešove
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM