Ľubomír Hudačko Rôzne

Dojímavé momenty v Prešove: 5500 objatí a prekvapený primátor v reštaurácii

Prešov bol plný objatí. Mladí ľudia v uliciach mesta vystískali náhodných okoloidúcich, či predavačky. Ich cieľom bolo priniesť radosť a úsmevy, ale aj pokorenie minuloročného rekordu. Pozrite, ako sa im darilo!

Ilustračný obrázok k článku Dojímavé momenty v Prešove: 5500 objatí a prekvapený primátor v reštaurácii
Zdroj: Dnes24.sk

Snahou približne 35 mladých dobrovoľníkov, ktorí sa na ňom podieľali, bolo v rámci celoslovenskej akcie Hug Day prekonať aktuálny rekord 58 000 objatí. To sa im aj podarilo, keď svojimi 5 517 „kúskami“ prispeli k úžasným 79 150 objatiam.

"Čísla nás nesmierne tešia, ale nie sú podstatné. Tento deň nebol o rekorde, ani o súťaži, ale o množstve radosti a dobrej nálady, ktorú sme na Slovensku rozdali,“ pripomenul Jaroslav Dodok, koordinátor Hug Day 2014. Do akcie sa v stredu po celom Slovensku zapojili desiatky miest a viac ako 400 dobrovoľníkov. Tí objímali nielen okoloidúcich, ale aj deti v detských domovoch, hasičov, smetiarov, pracovníkov ministerstva, novinárov, či učiteľov.

Podľa organizátorov sa ľudia môžu tešiť aj na ďalší ročník tohto výnimočného podujatia. "Predbežne sme ho ohlásili na 25. júna 2015,“ uzavrel Dodok. Spolu s televíznym štábom prekvapili v Prešove aj primátora v reštaurácii a tiež hasičov na ich stanici. Objímalo sa okrem centra mesta napríklad aj na železničnej stanici či pred vchodom Prešovskej univerzity, kde ľudia reagovali zrejme najlepšie. Veľkú radosť objatie urobilo najmä starším ľudom.

Foto: Hug Day

V Prešove sa vo veľkom objímalo: Takto to vyzeralo v uliciach!
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM