Správy

Dojímavé gesto pre osamelých seniorov: Aj v dobe Covidu sa dočkajú Štedrej večere

Mesto Prešov v spolupráci so Slovenským Červeným krížom aj tento rok pokračuje v štedrej tradícii. Večeru doručí priamo seniorom.

Ilustračný obrázok k článku Dojímavé gesto pre osamelých seniorov: Aj v dobe Covidu sa dočkajú Štedrej večere
Zdroj: TASR

Mesto Prešov v spolupráci so Slovenským Červeným krížom tieto Vianoce opäť pripraví štedrú večeru pre osamelých seniorov. Doručí ju priamo k nim. Prešovská radnica o tom informuje na svojej webstránke.

Štedrá tradícia

Nie každý má šťastie mať štedrú večeru v kruhu rodiny, mnohí seniori oslavujú 24. decembra osamelo. „Je preto už niekoľkoročnou tradíciou, že Odbor služieb pre občanov MsÚ v Prešove pre túto skupinu osamelých seniorov organizuje štedrú večeru,“ uviedla tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Pre hrozbu šírenia ochorenia Covid-19 sa tradičná večera seniorov za jedným stolom s vedením mesta, žiaľ, nemôže uskutočniť tak, ako je zvykom.

Mesto však večeru pripraví v spolupráci so Slovenským červeným krížom – Územným spolkom Prešov a doručí ju priamo do ich príbytkov, vrátane sladkého prekvapenia.

Kam sa nahlásiť

„Seniori, ktorí žijú sami a majú záujem o túto štedrú večeru, sa môžu do 16. decembra 2020 nahlásiť telefonicky na číslach 051/3100 553 alebo 051/3100 554 na Referáte starostlivosti o zdravotne postihnutých a seniorov MsÚ Prešov, prípadne e-mailom na: maria.pervanova@presov.sk alebo jana.zakarovska@presov.sk,“ doplnila Šitárová dôležité kontakty.

Mesto zároveň osloví aj jednotlivé organizácie pôsobiace na území mesta Prešov, aby seniorov informovali o tejto možnosti a aby na Vianoce nezostal nikto sám.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM