Správy

Vystriedala vlaňajší vianočný smrek: Námestie už zdobí jedľa vysoká 13 metrov, FOTO

Vianočný stromček je osadený na tradičnom mieste pred Konkatedrálou sv. Mikuláša na Hlavnej ulici. A postupne uvidíme aj ďalšie vianočné elementy.

Ilustračný obrázok k článku Vystriedala vlaňajší vianočný smrek: Námestie už zdobí jedľa vysoká 13 metrov, FOTO
3
Galéria

Dominantou prešovskej vianočnej výzdoby bude tento rok 13-metrová jedľa. Opäť tróni pred Konkatedrálou sv. Mikuláša na Hlavnej ulici.

„Jedľa má 28 rokov a meria približne 13 metrov. Do centra mesta ju priviezli z neďalekého Veľkého Šariša z časti Kanaš. Na stromčeku už o pár dní pribudne aj trblietavá vianočná výzdoba, ktorá sa skladá z 294 ozdôb. Ladená bude v zlatých farbách v kombinácii s briliantovou bielou a červenou,“ upresnil informácie hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Vyniknú počas dňa

V zlato-bielych tónoch bude aj vianočná výzdoba na celej Hlavnej ulici. „Výzdoba je vyrobená z materiálov, ktoré vyniknú aj počas dňa, keď nebude zapnuté osvetlenie,“ vysvetlil ďalej hovorca.

Prešovčania a všetci návštevníci mesta sa môžu tešiť aj na obľúbené zimné svietiace postavičky, ktoré dotvárajú vianočnú výzdobu v Južnom parku, na pešej zóne a pri Divadle Jonáša Záborského.

Taktiež uvidíme vianočné tučniaky a snehuliakov. „Okrem hlavného stromčeka v centre Prešova pribudne aj ďalších 18 vianočných stromčekov vo všetkých mestských častiach,“ doplnil na záver Tomek.

Viac záberov z osadenia stromčeka si už pozrite v priloženej fotogalérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Obrazom: Príprava a osadenie vianočného stromčeka v Prešove
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM