HD Správy

Dôjde k obmedzeniu parkovania na Sekčove: S týmto je nutné počítať

Na sídlisku Sekčov je často mimoriadne náročné zaparkovať. A teraz sa v rámci jedinečného projektu chystá aj jeho obmedzenie, takže je s tým nutné počítať.

Ilustračný obrázok k článku Dôjde k obmedzeniu parkovania na Sekčove: S týmto je nutné počítať
16
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Prešov totiž bude už v piatok jedným zo slovenských miest, ktoré sa stanú dejiskom jedinečného koncertu, ktorý prinesie kultúru naživo priamo na sídlisko.

Keďže pri hromadných podujatiach naďalej platia obmedzenia, vystúpenia umelcov si budete môcť vychutnať bezpečne z pohodlia obývačiek.

Prosba na Prešovčanov

Koncert bude na Sekčove, základným cieľom projektu je povzbudiť ľudí v čase pandémie nového koronavírusu. Organizátor projektu Martin Frimmer priblížil, že zámerom je tiež poďakovať ľuďom „v prvej línii“, lekárom, personálu v seniorských zariadeniach, v nemocniciach, ale aj obyčajným ľuďom v obchodoch.

„V tejto súvislosti prosíme Prešovčanov, aby sa nezhromažďovali v blízkosti konania koncertu, ale vychutnali si ho z televíznej obrazovky alebo priamo zo svojho okna či balkónu,“ prízvukuje hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Prešovský koncert uvidíte naživo už v piatok 22. mája o 20:30 na Jednotke.

Súčasťou programu je charitatívny moment realizovaný cez zbierku, do ktorej môžu prispievať diváci, ale aj organizácie a firmy.

Obmedzenie na Sekčove

„Priamy prenos si vyžiada dočasné obmedzenie parkovania v lokalite medzi Exnárovou a Karpatskou ulicou na sídlisku Sekčov v blízkosti vnútrobloku, v ktorom sa uskutoční toto podujatie. V danom priestore budú umiestnené prenosové vozidlá RTVS, ktoré slúžia na technické zabezpečenie vysielania priameho prenosu,“ dodal Tomek.

Parkovanie bude teda obmedzené vo štvrtok 21.5.2020 od 08:00 hod. až do odchodu prenosových vozidiel v sobotu doobeda. V danom čase radnica žida občanov o ústretovosť.

A pri kultúre ešte ostaneme, v obrazoch si môžete pozrieť zábery z videoklipu Mariána Čekovského, ktorý sa natáčal aj v prešovských lokalitách.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Zábery z nového videoklipu Mariána Čekovského
16
Galéria
Zdroj: archív

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM