HD Kultúra

Organizátori potvrdili, že Dobrý festival sa neuskutoční: Vysvetlili aj všetky dôvody

Dobrý festival patrí do siete hromadných akcií. A súčasnosť nepraje ich organizovaniu, na Delni sa tak tento rok neuskutoční. Organizátori vysvetlili dôvody.

Ilustračný obrázok k článku Organizátori potvrdili, že Dobrý festival sa neuskutoční: Vysvetlili aj všetky dôvody
80
Galéria
Zdroj: Zuzana Balenčin

„Vláda a ústredný krízový štáb oznámili, že hromadné akcie budú povolené až v tzv. štvrtej fáze, čo aj pri najväčšom optimizme určite nebude do konca júna,“ informoval tím Dobrého festivalu s tým, že zdravie je na prvom mieste.

Nový termín

Vynaložili množstvo úsilia na to, aby tento ročník bol zase o niečo lepši, ako ten predchádzajúci. „Po komunikácii so všetkými relevantnými partnermi, dodávateľmi, kapelami a kolegami sme sa rozhodli presunúť dvanásty ročník Dobrého festivalu na rok 2021. Nový termín konania festivalu je 11. – 12.6.2021,“ doplnili dôležité informácie.

S agentmi a manažmentmi najmä zahraničných kapiel je tím DF v neustálom kontakte, riešia s nimi presun termínu s cieľom čo najviac zachovať už ohlásený line-up.

Kto príde aj o rok

„S potešením môžeme oznámiť, že pre nový termín už je potvrdený Therion, Orphaned Land aj Andy C. O ďalších budeme informovať, ak dospejeme k dohode,“ oznámili ďalej organizátori.

Všetky vstupenky zakúpené na tento ročník zostávajú v platnosti aj pre Dobrý festival 2021. Nie je potrebné robiť žiadne dodatočné kroky, vstupenky budú platiť automaticky. Dôležité však je, aby si ich ľudia ponechali a nežiadali o vrátenie vstupného.

Organizátor festivalu totiž už nemalé čiastky vyplatili kapelám na zálohy, prevádzkové náklady či marketing.

Obrovská pomoc

„Na Slovensku neexistuje poistenie, ktoré by krylo takúto situáciu, a tak každá zachovaná vstupenka pre nás znamená obrovskú pomoc pre ďalšiu existenciu festivalu. Vieme, že sa mnohí ocitli v ťažkej životnej situácii. Preto chápeme, ak budete žiadať o vrátenie vstupného, v prípade, že vám nový termín festivalu nevyhovuje,“ doplnili na záver organizátori.

O možnostiach refundácie vstupného budú ešte informovať. A čoskoro zverejnia aj nový link pre kúpu vstupeniek na rok 2021.

V obrazoch si tak pozrite v bohatej fotogalérii aspoň zábery z minulého ročníka.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Boli ste na Dobrom festivale? Takto si ho prvé dva dni ľudia užívali
80
Galéria
Zdroj: Zuzana Balenčin
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM