Ľubomír Hudačko Správy

Dlhoočakávaný obchvat Prešova: Už o mesiac má nastať dôležitý míľnik!

Plány Národnej diaľničnej spoločnosti sú podľa ministra dopravy Jána Počiaka jednoznačné. Už o mesiac v apríli má nastať dôležitý míľnik ohľadne najnákladnejšieho obchvatu Prešova.

Ilustračný obrázok k článku Dlhoočakávaný obchvat Prešova: Už o mesiac má nastať dôležitý míľnik!
Zdroj: TASR

O približne mesiac má dôjsť k dôležitému kroku ohľadne výstavby dlhoočakávaného obchvatu Prešova. Už v apríli by sa totiž mala spustiť súťaž na obchvat D1 Prešov, západ – Prešov, juh. Obchvat bude dlhý 7,87 kilometra a náklady naň sa predbežne odhadujú na 339,5 milióna eur.

„Po ukončení procesu verejného obstarávania a podpísaní zmluvy o dielo s úspešným uchádzačom bude okamžite začatá výstavba,“ avizoval šéf rezortu dopravy.

Diaľnica sa má financovať z prostriedkov Kohézneho fondu Európskej únie v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra určeného na roky 2014 až 2020. Stavebné povolenie na úsek vydalo ministerstvo dopravy ešte vo februári tohto roku. Úsek má tvoriť západojužný obchvat mesta. Začiatok jeho výstavby sa odhaduje ešte na rok 2015 a dokončený by mal byť v roku 2019. Má sa na ňom nachádzať 18 mostov a tunel Prešov dlhý 2,2 kilometra.

Čítajte tiež:

Zlá správa pre Prešovčanov: Po dlhoočakávanom obchvate mesta sa zrejme tak skoro neprevezieme, toto je dôvod

Čítajte o diaľnici viac informácií TU!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM