Ľubomír Hudačko Správy

Delňa, zimák či kúpalisko na trojke: Mesto už vie, kto si robí zálusk na prenájom!

Mesto už vie, kto si robí zálusk na prenájom zimáku, letného kúpaliska na Sídlisku III či kúpaliska Delňa. O všetkom ďalšom sa však ešte len bude rozhodovať a konečné slovo majú navyše až poslanci na zastupiteľstve.

Ilustračný obrázok k článku Delňa, zimák či kúpalisko na trojke: Mesto už vie, kto si robí zálusk na prenájom!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Prešov už pozná uchádzačov o prenájom prírodného kúpaliska Delňa, letného kúpaliska na Sídlisku III, ako aj zimného štadióna. Obálky s ponukami sa otvárali v utorok 21.4., no výberová komisia bude mať k súťažiam ešte jedno stretnutie.

Doručených šesť ponúk

„V rámci termínu vyhláseného na podávanie ponúk nám boli doručené tri ponuky na prenájom zimného štadióna, dve na prenájom areálu Delňa a jedna obálka bola doručená v prípade letného kúpaliska,“ uviedla hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

Po stretnutí výberovej komisie podľa jej slov posúdia ponuky členovia majetkovej komisie, následne bude materiál predložený do mestskej rady a konečné slovo budú mať poslanci mestského zastupiteľstva. Nebude to však tento mesiac. Ale radnica má podľa Kmetóny Gazdovej stále snahu o to, aby sa v prípade letných areálov stihla prevádzka už túto sezónu.

Delňu chcú prenajať na 15 rokov

Čo sa týka prírodného kúpaliska Delňa, predložením ponuky mali súťažiaci prijať podmienky mesta, že v prípade výhry investujú do opravy umelej vodnej nádrže tak, aby dosiahli požadovanú kvalitu vody, a tiež do opravy sociálnych zariadení. Musia tiež na mieste prevádzkovať rekreačný areál a štyrikrát ročne ho poskytnúť mestu na uskutočnenie podujatí. Letné kúpalisko chce mesto prenajať na 15 rokov. Aj tu si vyhradzuje právo realizovať v areáli štyri podujatia ročne a nájomca bude musieť do areálu investovať vlastné prostriedky, ich výšku i časový harmonogram však určí sám.

Prešovská radnica vyhlásila verejné obchodné súťaže na prenájom spomínaných troch priestorov po zastupiteľstve 30. marca, kedy poslanci schválili zámer prenájmu. Zimný štadión chce mesto prenajať najviac na 10 rokov za minimálne 33 000 eur ročne. Podmienkou však je, že nájomca v prvých troch rokoch zrekonštruuje nosnú konštrukciu stropu podľa záverov statického posudku, ktorý zaplatí tiež.

Budúci nájomca sa zaviaže, že počas prvých troch rokov opraví šatne, rozvody niektorých inžinierskych a telekomunikačných sietí, zabezpečí opláštenie obvodových stien vrátane presklenia so zateplením, vybaví strojovňu i samotnú halu, kde musí kúpiť už pred začiatkom sezóny v roku 2015 rolbu. Podmienkou je tiež to, že verejné korčuľovanie tu bude od septembra do marca kalendárneho roka v rozsahu minimálne osem hodín mesačne.

Čítajte tiež:

Dobrý festival ohlásil zmenu: Kde sa tento rok obľúbené podujatie uskutoční?

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM