Správy

Cestujúci na Dušičky zvýšia dopyt: Ako prešovský dopravca posilní spoje k cintorínu?

Okrem toho je od piatka dočasne presunutá zastávka MHD Mičurinova v smere do Veľkého Šariša. Stalo sa tak z dôvodu stavebných prác.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci na Dušičky zvýšia dopyt: Ako prešovský dopravca posilní spoje k cintorínu?
Zdroj: Mesto Prešov

Počas „dušičkového“ víkendu (30. – 31. 11.) nasadí Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) na linky smerujúce k hlavnému mestskému cintorínu vozidlá s väčšou kapacitou. Prechod z letného na zimný čas sa dotkne oboch nočných liniek. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

„Z dôvodu zvýšeného dopytu zo strany cestujúcich budú v sobotu a v nedeľu na linkách č. 10, 12, 19 a 29 nasadené vozidlá s väčšou kapacitou. V pondelok 1. novembra 2021 bude MHD premávať podľa cestovného poriadku platného pre nedeľu,“ uviedol Tomek.

Posun Mičurinovej

Od piatka je dočasne presunutá zastávka MHD Mičurinova v smere do Veľkého Šariša.

Zastávka bude posunutá o 180 metrov v smere jazdy z dôvodu stavebných prác. „V sobotu nebude obsluhovaná zastávka MHD Petrovianska v smere do centra mesta z dôvodu stavebných prác. Linky č. 14 a 26 budú v smere do centra mesta premávať daným úsekom bez zastavenia,“ priblížil Tomek.

V Prešove otvorili juhozápadný obchvat:

V noci zo soboty na nedeľu sa mení stredoeurópsky letný čas na stredoeurópsky zimný čas. O 3.00 hod. sa čas vracia späť na 2.00 hod. Táto zmena sa dotkne premávky oboch nočných liniek N1 a N2.

Neobslúži tri zastávky

Aktuálne obmedzenie linky č. 27, ktorá premáva počas pracovných dní dočasne po skrátenej trase, potrvá do 30. novembra.

„Dôvodom je pokračovanie stavebných prác na cestnej komunikácii na Terchovskej ulici. Linka č. 27 bude naďalej premávať po skrátenej trase po zastávku (zo zastávky) Slávičia, a to vždy počas pracovných dní, v čase od 7.30 hod. do 15.00 hod. V uvedenom čase nebudú obsluhované zastávky MHD Ku Brezinám, Súľovská a Terchovská,“ dodal Tomek.

Hl. foto: archívne

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM