Ľubomír Hudačko Rôzne

Bohatý program prešovskej hvezdárne: Tešiť sa môžeme na Deň planetárií

Ak vás zaujímajú tajomstvá vesmíru, pomôžu vám ich poodhaliť priamo astronómovia počas Dňa hvezdárni a planetárií. Posledná nedeľa pred jarnou rovnodennosťou je totiž v Európe už vyše dve desaťročia priestorom na prezentáciu ich práce. V Prešove sa teda bude na čo tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Bohatý program prešovskej hvezdárne: Tešiť sa môžeme na Deň planetárií
Zdroj: TASR

Prešovská hvezdáreň pripravila aj tento rok bohatý program.

Ako pozorovať čiastočné zatmenie Slnka

Podľa organizátorov Dňa hvezdárni a planetárií, ktorými je Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove so Slovenským zväzom astronómov, návštevníci budú mať možnosť pozrieť si to najlepšie z astronomických programov a zúčastniť sa prezentácie odbornej činnosti.

Dostanú informácie aj o tom, ako pozorovať čiastočné zatmenie Slnka 20. marca a dozvedia sa veľa zaujímavostí zo zákulisia astronómie na Slovensku.

Prešovská hvezdáreň pripravila na nedeľu 15. marca program od pätnástej do dvadsiatej prvej hodiny. Zamerali sa pritom na všetky vekové kategórie – na svoje si prídu deti, mládež i dospelí. Vyvrcholením dňa bude pozorovanie večernej oblohy medzi devätnástou a dvadsiatou prvou hodinou.

Program vo Hvezdárni a planetáriu Prešov

Programy pre deti

  • 15:00–17:00 v projekčnej sále planetária: 15:00 Ako sa Slniečko narodilo, 16:00 Martin a hviezda v prednáškovej sále: 15:00–17:00 Prázdniny v kozme, Rozhovory o vesmíre, astronomické rozprávky

Programy pre dospelých

  • 18:00 –20:00 (vstupné 2 eurá) v projekčnej sále planetária:
  • 18:00 Hviezdy nášho neba
  • 19:00 Jean Michel Jarre
  • v prednáškovej sále: 18:00 – 20:00 odborné filmy s astronomickou tematikou v kupole a na terase: 19:00 – 21:00 pozorovanie večernej oblohy

Čítajte tiež:

Prešov ide vítať jar: Najskôr sa dozvieme, ktorá Morena je naj… potom všetky spália

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM