Futbal

Zvláštny zápas Tatrana, ktorý prehral 0:7: Lodivod Jantek ani nedirigoval hráčov

V Tatrane nie je všetko v poriadku, hovoril po zápase s Trenčínom tréner Miroslav Jantek. Z čiary ani nedirigoval hráčov a hovoril o radikálnom kroku.

Ilustračný obrázok k článku Zvláštny zápas Tatrana, ktorý prehral 0:7: Lodivod Jantek ani nedirigoval hráčov
Zdroj: TASR

Prešovčania sa už niekoľko zápasov herne trápia a hoci vraveli o predzápasovom odhodlaní, to zostalo v kabíne. Trojzápasovú sériu bez streleného gólu natiahli o ďalší a predviedli najhorší výkon od návratu do najvyššej súťaže.

Upustil od tradičného dirigovania

„Toto bola rana, ktorú budeme musieť stráviť a zodpovedne sa k tomu postaviť. Sme nedisciplinovaní vzadu, dostávame lacné góly, ľahko prehrávame súboje a keď sa dostaneme do šancí, nevieme ich premeniť,“ vravel po zápase stredopoliar Martin Dupkala, ktorý sa ako jeden z mála postavil realite čelom a komunikoval s médiami. Zvláštnosťou stretnutia bol aj absentujúci koučing domáceho kormidelníka Miroslava Janteka, ktorý upustil od tradičného dirigovania hráčov pobehujúc pred striedačkou. „Úprimne povedané, to si ani ja neviem vysvetliť. Nebol ani pri čiare. Možno sa v blízkej dobe ukáže, čo za tým bolo,“ poznamenal Dupkala.

Tréner Jantek po zápase naznačil mnohé aspekty, ktoré vyústili do výsledku 0:7. „Človek už počas týždňa vnímal nejaké súvislosti. Nemyslím si, že v zápase bolo všetko kóšer. O sabotáži by som však nehovoril, to je príliš silné slovo. Nebolo však všetko v poriadku ani v tréningovom procese. Človek nevidí do hráčov. Zodpovednosti sa však nezbavujem,“ priznal Jantek, na ktorom bolo vidieť, že by chcel povedať i viac, no napokon vážil slová. Na kormidelníkovi Tatrana bola badateľná frustrácia i sklamanie z toho, akým spôsobom hráči ukázali svoj vzťah ku klubu.

Funkcie sa vzdať nechce

Jantek prízvukoval, že preňho je dôležité, aby klub napredoval a aby hráči vydali zo seba maximum svojich možností. „Ak ja mám byť prekážkou, tak s tým nemám problém. Asi ťažko však niekto vyhodí desať hráčov. Toto je však vrchol niečoho, čo nefunguje v klube na ideálnej úrovni. Nie je to jednoduché, keď necítim určitú podporu a nemám tým na mysli podporu pána generálneho manažéra Trávnička. Funkcie sa nechcem vzdať, pretože nie som typ, ktorý uteká z boja. Zápas s Trenčínom však naznačil, že musí prísť k radikálnemu riešeniu,“ dodal Jantek.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM