Správy

Zvláštny rok mali aj hádzanári: Titul získať nemohli, prím hrali karanténa a obmedzenia

Práve skončený rok 2020 bol špecifický v mnohých ohľadoch. Dotkol sa, pochopiteľne, aj športovcov. Napríklad hádzanári Prešova mali veľmi rušné mesiace.

Ilustračný obrázok k článku Zvláštny rok mali aj hádzanári: Titul získať nemohli, prím hrali karanténa a obmedzenia
Zdroj: TASR/František Iván

Pandémia ovplyvnila aj hádzanársku komunitu, do ktorej patrí aj najúspešnejší slovenský klub. Tatran Prešov o hodnotení a bilancovaní roka informuje na svojej webstránke.

Aj pri hodnotení uplynulého roka v Tatrane Prešov sa preto ochorenie spomínalo často. Podľa generálneho manažéra klubu Miroslava Benického bol rok 2020 veľmi poznačený situáciou s covidom-19, ktorá ovplyvnila záver minulej sezóny ako aj doterajší priebeh sezóny 2020/21.

Čo mrzí a teší

„Prinieslo to neľahkú situáciu, máme za sebou ťažký rok. Zo športovej stránky nemôžeme byť spokojní, keďže sa nám nepodarilo ukončiť súťažný ročník 2019/20. Nespokojnosť je s výsledkami v Európe, keďže sme zatiaľ v Európskej lige bez bodu. Naše výkony boli značne poznačené koronavírusom, karanténami a zraneniami. Toto určite mrzí. Naopak, určite nás teší, že sme do Prešova vrátili aspoň Slovenský pohár víťazstvom na Final 4 v Bardejove,“ zhodnotil dianie v roku 2020 generálny manažér klubu pre tatranpresov.sk.

S nečakanou situáciou sa v uplynulom roku museli vyrovnať aj hráči.

„Prechádzajúci rok v Tatrane bol zaujímavý. Najmä posledné mesiace predchádzajúcej sezóny, sprevádzané koronavírusom, ktoré zastavili celé súťaže a týkali sa nielen slovenskej ligy, ale aj SEHA ligy či európskych líg a zrazu sa nič nehralo. Som však rád, že od začiatku tejto sezóny sa začala slovenská liga, čiže sme mali aspoň nejaké zápasy. Rozbehla sa aj Európska liga, v ktorej sme odohrali aspoň zopár zápasov. Verím, že aj po Novom roku sa to bude pomaličky rozbiehať a smerovať len k lepšiemu,“ vyslovil želanie kapitán tímu Oliver Rábek.

Verí v konsolidáciu

Hráči museli podstúpiť niekoľko karantén, niekoľko obmedzení od trénovania a zápasov. "Väčšina z nás, možno aj všetci, si tým prešli. Testovaní sme boli 3–4 krát v týždni podľa počtu zápasov. Tí, ktorí sme boli pozitívni, by sme sa v najbližšom období nakaziť nemali. Verím, že aj to pomôže ku konsolidácii,“ dodal Rábek pre webstránku klubu.

Obaja predstavitelia klubu pritom veria, že rok 2021 bude v každom smere lepší. „Pevne verím, že v novom roku, najmä v jeho druhej polovici, sa situácia stabilizuje a všetci sa budeme môcť naplno venovať tomu, čo je pre nás prioritou a to je hrať hádzanú," uviedol generálny manažér Benický.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Neprehliadnite aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM