Správy

Zvládli to: V Prešove bolo otvorenie materských a základných škôl bez komplikácií

Z celkového počtu 2538 škôlkarov 19 MŠ prijalo od začiatku júna z kapacitných dôvodov takmer polovicu detí. Otvorenie sa zaobišlo bez komplikácií.

Ilustračný obrázok k článku Zvládli to: V Prešove bolo otvorenie materských a základných škôl bez komplikácií
8
Galéria
Zdroj: TASR

Radnica v súlade s rozhodnutím rezortu školstva otvorila všetkých 31 materských škôl (MŠ) a základných škôl (ZŠ), ako aj školské kluby detí a zariadenia školského stravovania vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.

Žiadne komplikácie

„Podľa nám dostupných informácií nenastali žiadne komplikácie pri nástupe detí a žiakov do škôl. Pondelok potvrdil excelentnú prípravu riaditeľov škôl a školských zariadení so svojím personálom na otvorenie školských brán po desiatich týždňoch od ich uzatvorenia z dôvodu opatrení súvisiacich s COVID-19,“ uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Prevádzkový čas všetkých škôl je stanovený od 7.00 hod. do 16.00 hod., maximálne na deväť hodín denne. Prevádzka sa podľa Tomeka uskutočňuje za dodržiavania prísnych hygienických, epidemiologických a bezpečnostných pravidiel v záujme ochrany žiakov a zamestnancov škôl.

Záujem o nástup do 12 ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta prejavili rodičia 2546 žiakov z celkového počtu 4050 žiakov, ktorí v školskom roku 2019/2020 navštevujú prvý až piaty ročník.

Len takmer polovica

Z celkového počtu 2538 škôlkarov 19 MŠ prijalo od začiatku júna z kapacitných dôvodov len takmer polovicu detí. V každej z nich totiž platí, že v jednej skupine môže byť maximálne 15 detí.

Ako ďalej povedal hovorca mesta, vzhľadom na kapacitné, personálne a priestorové možnosti sú do MŠ prednostne umiestnené deti rodičov zdravotníckych pracovníkov, príslušníkov Policajného zboru, príslušníkov Hasičského a záchranného zboru alebo príslušníkov Ozbrojených síl SR, predavačiek, pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov.

Ďalej sú to deti, ktoré od 1. septembra 2020 začínajú plniť povinnú školskú dochádzku, deti rodičov, ktorí musia chodiť do práce, a deti samoživiteľov.

Presný počet detí a žiakov, ktorí začali od pondelka navštevovať jednotlivé školy, bude podľa Tomeka známy počas tohto týždňa.

A v obrazoch si pozrite, ako sa v Prešove na reštart školského roka pripravovali.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Obrazom: V Prešove sa školy pripravujú na reštart školského roka
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM