Ľubomír Hudačko Rôzne

Zmrzlinári v Prešove sa už činia: Aj takéto nové príchute ponúkajú!

Sezóna zmrzliny naberá na obrátkach. Aj v Prešove si môžete pochutiť na nejednom kopčeku. Aké nové príchute predajcovia napríklad ponúkajú?

Ilustračný obrázok k článku Zmrzlinári v Prešove sa už činia: Aj takéto nové príchute ponúkajú!
17
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Medzi najobľúbenejšie chladené pochúťky zaručene patrí zmrzlina. Kopčeky tejto dobroty mnohí vyhľadávajú najmä počas teplých dní, ktoré už naberajú na intenzite. Naše redakcia vo viacerých prevádzkach v Prešove zisťovala, aké sú u nich tohtoročné novinky, čo sa zmrzliny týka.

Kubánska káva či černica

Ako sme pri našej návšteve zistili, novými príchuťami obľúbenej studenej pochúťky sa môže pochváliť napríklad aj Zmrzlina Croatia na Floriánovej ulici. „Tie najnovšie zmrzliny máme bokom, pretože sa k dvom radom ostatných nezmestili. Ponúkame napríklad pistáciovú a novinkami, ktoré minulý rok neboli sú tiež kubánska káva a piňa colada,“ dozvedeli sme sa.

Hneď vedľa je Dolce vita a táto prevádzka tiež do svojej ponuky zaradila novinky. „Nové chute sú pre túto sezónu írska káva, či černica,“ dozvedeli sme sa od personálu. Novinkou je aj zmrzlina, ktorá nesie názov obľúbenej známej sladkosti.

Na Trojici v centre mesta prevádzka Carpe diem ponúka viac-menej tradičné chute, ale tiež sa môže pochváliť aj tohtoročnou novinkou v jej ponuke. Tou je kokosová zmrzlina, ktorú ste u nich doposiaľ ešte nemali možnosť ochutnať.

Slivková i červený melón

Nové príchute studených pochúťok sme objavili napríklad aj v stánku Balkánskej zmrzliny v stredisku Centrum na Sídlisku III. Do svojej ponuky sa tam rozhodli zaradiť jogurtovú či čokoládovú zmrzlinu. Novinkami v tejto prevádzke sú ale aj zmrzliny slivková, červený melón, ružový grep či cola.

Whisky

Novinky v ponuke môžete nájsť napr. aj v predajni zrmzliny pri autobusovej stanici. Sú nimi zmrzliny biela čokoláda s orieškami a tiež aj whisky. Zaujímalo nás, či je táto príchuť prístupná až od osemnástich rokov. „Nie, ide len o arómu a dať si ju môže ktokoľvek,“ prezradila nám zmrzlinárka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

OBRAZOM: Zmrzlinárne v Prešove, rozhodli sa prísť s novinkami
17
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM