Futbal

Zmena na poste lídra tabuľky: Futbalisti Tatrana stiahli náskok 5 bodov a sú PRVÍ

Zápasy jarnej časti futbalovej III. ligy Východ sa ešte ani poriadne nerozbehli a manko lídra tabuľky zo Spišskej Novej Vsi je už minulosťou.

Ilustračný obrázok k článku Zmena na poste lídra tabuľky: Futbalisti Tatrana stiahli náskok 5 bodov a sú PRVÍ
Zdroj: Rastislav Búgel

Náskok piatich bodov pred jarnou časťou III. ligy Východ pre Spišskú Novú Ves je zmazaný, už po dvoch zápasoch to stihli futbalisti Tatrana Prešov.

Tí si poradili so súpermi z Krompách (4:0 vonku) a Svidníka (5:1 doma), čo znamená krok o stupienok vyššie. Spišská Nová Ves totiž získala na jar iba bod a hneď sa prepadla nižšie.

Prvý prehrali

Rozdiel však nateraz určuje len skóre, ktoré majú o dosť lepšie Šarišania.

Nastrieľali už vyše 60 gólov a jasnými krokmi dokazujú, že to s útokom na II. ligu myslia vážne. Zrejme všetko podstatné sa však rozhodne až v májovom zápase na Spiši, kde sa črtá veľká bitka o postup.

V prvom vzájomnom zápase majú zelenobieli súperovi čo vracať, na jeseň totiž doma (vo Veľkom Šariši pozn. red.) prehrali 1:3.

Máme aj ďalšie správy o prešovskom športe:

Dobre prihrávajú

Výraznou postavou tímu je Jozef Dolný, ktorý súperov ničí gólmi zápas čo zápas. „Moje góly sú zásluhou celého mužstva, spoluhráči mi na ne dobre prihrávajú, tvrdil som to už v jeseni. Dobré lopty som od nich dostal aj pred týždňom v Krompachoch a tiež v zápase proti Svidníku. Snažím sa to len premieňať a pomôcť tak k víťazstvu. Teší ma, že máme tri body,“ sprostredkoval komentár najlepšieho hráča zápasu 1.FC Tatran na sociálnej sieti.

  • 1. FC Tatran Prešov – 1.FK Svidník 5:1 (2:0)
  • Góly: 11., 52. Dolný, 61. Berecký, 90. Haščák – 18. Gajdoš (vl.), 87. Ivanecký (z 11m)

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM